Dobrý den.Chci se zeptat ohledně mého vysokého tlaku který mne trápí víc jak měsíc,při kontrolách mívám 165/80-185/90 jsem po vyšetření ultrazvuku,ekg bez nálezu,kontrolní odběry krve také v pořádku,ale při měření holtrem jsem měl vysoké hodnoty.Mám 35 let a nikdy jsem tyto problémy neměl,Pan doktor mi předepsal Piramil 5mg 1xdeně ale bez výsledku,dnes mi po měsíci změnil léky na Triasyl 5/5mg.Nadváhou ani zvýšeným cholesterolem také netrpím.Zajímalo by mě jestli může být můj problém dědičný v rodině má vysoký tlak můj otec,ale asi 5 let a je mu 70.
Vysoký tlak-dědičnost
(Diskuze k tématu Hypertenze (vysoký krevní tlak))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, dědičné faktory se zde uplatňují, ale tato informace vám nijak nepomůže k uzdravení. Příčiny vysokého tlaku nejčastěji leží v nesprávném životním stylu (stravování, málo pohybu,kouření,nadmíra soli,hektický životní styl, stresy, život"pod tlakem")zamyslete se nad tím, zjistěte si hodně informací a poté to změňte. Vzhledem k tomu, že jste mladý, měl by váš lékař vyloučit tzv. sekundární hypertenzi- tj. zda hypertenze nevznikla vlivem jiného onemocnění.
Basic member
Kostelec nad Orlicí
Počet příspěvků: 39
Dobrý den.
Vysoký tlak je potvora. Nebolí, ale spolehlivě a nenávratně ničí srdíčko. 35 let je opravdu nízký věk na vysoký tlak. Na dědičnost bych to nesváděl. A když, tak tedy sociální dědičnost. Jsem tlustý, protože i můj táta byl tlustý. Je to dědičné? Ano. Ale co přesně je dědičné? V mém případě lenost a rozežranost. Proto říkám, že je to dědičnost sociální. Svého otce z toho tedy vynechte a na omluvu mu přineste Plzeň. Odstraňovat projevy je věcí zkušeného lékaře, kterému byste měl důvěřovat. Důvěřovat, ale tlak si hlídat. Já bych se zaměřil spíše na příčinu hypertenze. Samozřejmě bych vás potřeboval vidět osobně. Sestřička má číslo 494 502 383. Z pohledu tradiční japonské medicíny a Shiatsu může být příčinou stav vašich ledvin. Srdce = energie ohně. Ledviny = energie vody. Jsou-li ledviny dlouhodobě vyčerpané (kyo), potýkají-li se delší dobu s nějakou zdánlivě neřešitelnou emocí (obavy, nejistota, strach), slabost energie vody (kyo) se projeví na příliš silné energii ohně (jitsu). Málo vody (kyo) = nebezpečí požáru (jitsu). Máte-li v dosahu schopného akupunkturistu nebo dokonce praktikanta Shiatsu, ať se zaměří na bod vstupu energie pro ledviny – B 23. Pro moxování doporučuji techniku Zobání ptáka, rozhodně ne Tygrování, které začátečníci aplikují skoro na všechno. Další skrytou příčinou hypertenze může být spánkové apnoe, velmi častý problém, o kterém postižený vůbec netuší, dokud mu to někdo neřekne. Jak u ledvin, tak i u apnoe jsou samozřejmě všechny srdeční testy v pořádku, protože srdíčko za to nemůže. Léčit zdravé srdíčko a nehledat příčinu, to je bohužel častým problémem moderní (na pásu běžící) medicíny. Tato výtka se týká výhradně lékařů ignorantů.
Bob Dvořák