Dobrý den, můj 2,5letý syn byl operován - měl invaginaci - a nyní po půl roce dostal znovu křeče, naštěstí se to upravilo samo a operace nebyla zapotřebí (předtím se mu několik dní tenké střevo samovolně zasouvalo a vysouvalo). Myslíte si, že by se mu to mohlo opakovat po jídle - je pravda, že den předtím pokaždé jedl cukroví. Mám s ním dodržovat celoživotní dietu, jak na některých diskusích doporučují? Děkuji za radu
Strava po ileu
(Diskuze k tématu Ileus (střevní neprůchodnost))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, já měl taky invaginaci asi v jednom roce. Po operaci a roztažení střev se po čtrnácti dnech situace opakovala. Jakoby přebytečný kus tenkého střeva mi tedy vyřízli. Dlouho mě pronásledovaly bolesti po nevhodné či nevhodně pořené potravě. Pak jsem měl léta klid a až před dvěma lety vlivem špatných stravovacích návyků skončil jsem v nemocnici s neprůchodným střevem a museli mě operovat. Jakmile opomenu na zeleninu a dostatek tekutin, dostaví se křeče. Celoživotní dietu tedy doporučuji. Hodně štěstí Jakub Smetana
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Mockrát děkuji za odpověď.
návštěvník
Ještě pro doplnění. Nejvíce mne potráply ořechy všeho druhu. Ty už prostě nesmim. Čokoládu jsem vyloučil spíše pro jistotu. Hodně štěstí.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, před 15 lety jsem byla ozařovaná kvůli rakovině děložního čípku. Od té doby jsem trpěla častými záněty močového měchýře což je pochopitelné. Ovšem během posledního roku jsem měla 3x ileus - naštěstí vždy rozehnaný infuzemi a lékaři to rovněž přičítají záření - to už chápu méně a hlavně mi doporučili držet celoživotně šetřící dietu a s tou se obracím na vás - nemohu se totiž dopídit odborné rady ohledně mé životosprávy. Děkuji za odpověď Dohnalová
návštěvník
Vážená paní Dohnalová,
celoživotní dieta pro mě představuje to, že pokaždé přemýšlím o tom, co právě jím a piji. Snažím se, aby potrava procházející zúženými místy tenkého střeva, obsahovala vždy aspoň trochu vlákniny. Musím dobře kousat. Sušší jídla po každém soustu zapíjím. Vyvarujte se toho, aby vznikl sebemenší "špunt". Některé potraviny jsem zcela vyloučil. Kombinace kávy, která vysušuje, čokolády, která staví, a ořechů - je smrtící. Tučná jídla si dopřeji jen slavnostně. Pomáhají mi malá cherry rajčátka, kterými prokládám kdejaká sousta. Ptejte se dále na cokoliv. Hezké vánoční svátky. Jakub Smetana
návštěvník
Počet příspěvků: 1
3 dny mi neodchazi větry chtělbych poradit comam dělat
návštěvník
Navštivte lékaře. Jestliže s ním nejste spokojen, najděte si lepšího.
Jakmile máte pocit, že něco ve Vašem těle není v pořádku, na nic nečekejte.