Zánět močových cest podruhé

(Diskuze k tématu Infekce močových cest)

Zánět močových cest podruhé

dobrý den dnes se mi vratil zanět močových cest, který sem již jednou měla. Nevim zda mam jit raději hned k lekaři bo to mužu skusit vylečit nejak sama? A kamaradka mě strašila že když budu takovy zanět Přechazet mužu mit pak problemy s otěhotněnim? Je to pravda? Předem děkuji za odpověd.

13.10.2009 16:32

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Zánět močových cest podruhé / 13.10.2009 16:32

Dobrý den, kamarádka má pravdu, záněty močových cest se mohou rozšířit i na vejcovody a vaječníky, což je nebezpečná komplikace pro mladé dívky. Samozřejmně se můžete pokusit o samoléčbu- urologický čaj, dostatek tekutin, následně jako prevenci se doporučují sušené brusinky. Nicméně bylo by vhodné u praktického lékaře vyšetřit močový sediment a moč poslat na kultivaci, zda nebudou vhodná antibiotika. Časté a opakované močové infekce se mohou vázat i s gynekologickými problémy např. výtokem, proto doporučuji i návštěvu gynekologa.

13.10.2009 16:54

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

děkuji za odpověd asi se zitra pokusim hned dojet k doktorce

13.10.2009 17:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Zánět močových cest podruhé

Dnes jsem objevil v moči krev, tzv. hematurii. Měl jsem to asi před 40 lety, ale když mně odstarnili ledvinu, hematurie se již neobjevila. Není to nějaká porucha zbylé ledviny? V úterý půjdu na urologii, snad to zjistí, v čem to je. Nebo že by ledvina přestávala fungovat? Děkuji za odpověď. J.Černý - email: juracrn@seznam.cz

24.4.2011 14:17

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)
RE: Zánět močových cest podruhé

Dnes jsem objevil v moči krev, tzv. hematurii. Měl jsem ji asi před 40 lety, ale po odebrání ledviny (nefrektomii) vše přestalo. Až dnes se zase hematurie objevila. V úterý zajdu na urologii, kde mě léčí, aby zjistili, v čem problém spočívá. Mám z toho docela strach, abych neměl problém s jedinou ledvinou, kterou mám. Doufám, že si s tím nějak poradí. Děkuje J.Černý

24.4.2011 14:21

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)