Dobrý den,minulý týden jsem navštívila obezitologa.Měřím 168cm a vážím 80kg,je mi 27let. Nasadil mi dietu a napsal Meridii 1Omg.Dnes jsem jí brala čtvrtý den,mám takové ty vedlejší účinky co se tam píše že jsou časté,sucho v ústech,bušení srdce,pocení,ale dnes se mi od rána špatně dýchá,mám slabé ruky i nohy a celý den mě píchá jakkdyby u srdce.Na kontrolu mám přijít za dva měsíce. Myslíte si,že to mám raději vysadit?Úplně se bojím si ten prášek ráno vzít,aby mě zase nepíchalo u srdce.Stává se to u tohoto léku? A proč? Jinak jsem za ty 4 dny shodila 2kg,jídelníček pečlivě dodržuji.Je mi líto to přestat brát,když to zabírá a navíc to stálo peníze.Ale nadruhou stranu zdraví je přednější,zvlášť když mám doma 3 děti.Předem děkuji za odpověď.
Vedlejší účinky Meridie
(Diskuze k tématu Léčba obezity)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
zaprvé bych chtěla podotknout, že při vaší váze bych se přeci jen pokusila hubnout pomocí úpravy stravy a fyzické aktivity. Přípravek meridia se musí předepisovat pouze kardiologicky kompenzovaným pacientům, což ve Vašem věku sice lze předpokládat,ale pravda to být nemusí. Sucho v ústech apocení k projevům sibutraminu patří, nikdy by se ale neměla objevit bolest na hrudi. Určitě navštivte svého lékaře dříve než za dva měsíce a promluvte si osvých problémech. taktéž mě zaráží váhový úbytek 2kg za 4 dny, který je zaprvé nezdravý a za druhé není jistě efektem meridie, to by musel být zázračný lék. Vzhledem k možnosti, že jse již vyzkoušela vše a chcete do své redukce zahrnout farmaka, doporučuji ještě přípravek Alli (volně prodejný,60mg orlistatu) či Xenical (na recept vázaný, 120mg orlistatu). Poraďte se o tomto léku se svým lékařem. Efekt je jiný, brání vstřebávání tuku, krom průjmovité stolice při porušení dietních opatření je všeobecně lépe tolerován a z mého pohledu i efektivnější než sibutramin.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Děkuji Vám za vaše rady! Svému lékaři jsem volala a řekl mi jen,že tyhle potíže jsou popisovány,ale jen velmi zřídka,tak že mám meridii na týden vysadit.Jinak mi nic neřekl.Tak jsem ji vysadila a od včerejška jsem ji chtěla zase brát,protože je pravda,že když jsem ji brala,tak jsem neměla vůbec pocit hladu a ani chutě,takže jsem snědla to co jsem měla na jídelníčku a stačilo mi to.Jenže po vysazení se mi chutě zase vrátili,takže už vážím jen o kilo míň než když jsem byla u pana doktora.Ale v sobotu se mi z ničeho nic rozbušilo srdce,zase se objevila ta bolest a špatně se mi dýchalo.Nemohla jsem ani ležet nic.Tak jsem jela na pohotovost,kdy už jsem skoro omdlívala nebo měla zimnici.Tam mi natočili EKG,pan doktor řekl,že to je v pořádku,jen trošičku tachykardie,ale že to nic není.Píchli mi Auparin a dali Trimepranol.Bušení ustoupilo,ale takovou mírnou bolest jsem pociťovala dál.Tlak jsem měla 130/90,jinak mívám 110/60.Dnes 110/90.Tak nevím,jestli to mohlo být z ještě z té meridie nebo z toho,že jsem byla na minerální koupeli.Každopádně mám strach si meridii znovu vzít a to jednání lékařů se mi moc nelíbí,připadá mi jak kdyby si říkali,že přeháním nebo si dokonce vymýšlím.
Není vhodné brát lék, který má u vás nepředpokládatelné vedlejší účinky. Zkuste tu jinou variantu, orlistat. Nicméně opakuji zvýšit fyzickou aktivitu je vždy základ pokud nejsou dietní chyby. Chutě jsou zase hodně o pevnosti přesvědčení chtít zhubnout, vhodná je i intezivní psychoterapie věnující se jídelním zvyklostem. Myslím, že váš věk a vaše váha si zasluhuje spíše této pozornosti než prozatím farmak.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den Jano.
Já měřím 165 cm, vážila jsem o vánocích 95 kg, věk 36. Nejdříve jsem si upravila jídelníček, ubrala cukry, tuky a porce. (a pivo!-příležitostně 3 pulitry, ted si dám bílé vínko trošku, nebo stříček).Začala jist pravidelně 2-3 hod,malou porci.Nesmažím. Začala alespon 1x týdně cvičit(aerobik pro důchodce)a šlo to krásně dolu.Zastavila jsem se na 85 kg. Pak mi jedna doktorka napsala Meridii, balení na 3 měsíce. Prvních 14 dní dobré, utlum chutí, zasycený pocit. Jenže potom konec, žádné pocity jsem nesledovala, naopak jsem měla děsnou zácpu, zhoršení hemeroidů,motání hlavy,bušení srdce. Takže jsem zhruba po měsíci skončila. Díky práškům jsem sundala jen 1,5kg. Normálně nemilosrdně jsem je vyhodila.
Píšete ,že máte 3 děti, tak aby ty děti měli taky zdravou mamču.... I nadále se hlídám co strčím do pusy a poloviční porce, snažím se hýbat, i když ted to flákám. Nejsem odborník, jen píšu moji zkušenost s Meridií. Mějte se pěkně. P.