Pocit něčeho v krku

(Diskuze k tématu Nemoci jícnu)

Pocit něčeho v krku

Dobrý den, už několik měsíců mám pocit ve spodní části krku (v jícnu), jakobych v něm něco měla, občas o připomíná bublinu. Byla jsem na ORL a řekli že tam nic nevidí. Poté mi došlo že tam, kde to cítím, nemohl na ORL vidět přes příklopku. K tomu se přidalo časté říhání a občas mě v tom místě i pálí žáha. S trávením problémy nemám, nekouřím ani nepiju, jediné co mě napadlo, jestli to nemůže dělat růst zubů moudrosti, to mám vždy pocit že mi nateče krk a právě ten pocit, že mě v krku něco tlačí. Polykání mě nebolí jen občas (asi jako každému) se mi stane že se mi zasekne sousto (třeba hodně chleba) v krku a musím to zapít. Je mi 19 a měla jsem problémy s psychikou a panickou poruchou. Mám to brát jako další výmysl své psychiky nebo to mám řešit u doktora?
Děkuji předem za odpověď

3.8.2009 23:15

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Pocit něčeho v krku / 3.8.2009 23:15

Dobrý den,
oblast krku je velmi členitá a Vaše problémy nemusí souviset s částí, kterou zvládne vyšetřit ORL lékař. Nepopisujete své obtíže moc přesně. Doporučila bych dva směry dalšího vyšetřování. Ve Vašem je věku je více pravděpodobný problém se štítnou žlázou, to dokáže odhalit vyšetření krku pohmatem, krevní odběry a ultrazvuk štítnice, na který by Vás odeslal Váš praktický lékař. Je-li souvislost spíše se zažíváním je jediná možnost zjištění možného útlaku a tím pádem zhoršeného polykání vyšetření pomocí gastroskopie. Taktéž na toto vyšetření Vás odešle praktik. Začala bych ale spíše s tou štínou žlázou.

10.9.2009 15:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (4)
Odpověd na Pocit něčeho v krku / 3.8.2009 23:15

Je mi 55 let mela sem stejne problemi před 20 lety 2 roky jsem chodila po vyšetrenich pak mi vHK zjistili branični kylu rengen jicnu a mela jsem nosem zavedené hadičky připojene k nejakemu přistroji ,ten sem měla u pasu.Pak mě operovali lapar už neřiham nejdou mi štavy ale jidlo mi opčas uvazne nemužu bublinky mam te jicen poškozeny od těch štav nemužu řihat a je mi často těžko trochu mi pomaha Laktobacilus s pektinem Taky mam psych problemy delam těžkou praci možna se mi ta kíla vratila URčitě bych šla na gastroskopiji atd nenechat se odbit

25.3.2010 14:59

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Pocit něčeho v krku

Ahojky Marti, uz jsi zjitila co to je?Ja to mam 6 mesicu a zhorsuje se to.Jdu ale v pondeli k lekari.Pa Adriana
piidda@gmx.de

13.11.2010 16:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Pocit něčeho v krku

Tak a je to tady, vsechno testovali a zjistili, ze mam zanet v zaludku.Dieta, tablety a klid.Pricina u mne je stres.
2 tydny doma:))

29.11.2010 20:39

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)