Pocit tlaku v krku

(Diskuze k tématu Nemoci jícnu)

Pocit tlaku v krku

Dobry den,chtěl bych se zeptat na nasledující věc:
Asi 10 let mam pocit čehosi v krkku,jako bych tam měl něaký pohybující se předmět,ktery se snažim dostat ven-neuspěšně.Ja osobně si myslím že je to někde pod hlasikami,pohybuje se to jakoby s ohryzkem a ma to tendenci dostat se ven.(naprosto absurdní mi příjde,že to nejvíce cítím když si dam pivo)Navíc mám teď nezjištné svalové problemy se zádami,které se tim více objevují čim víc cítím tu věc v krku. Navštěvovat lékaře s timto problemem mě přestalo bavit,protože na ORL mi pokaždé tvrdili že tam nic nemám což mě psychycky ničí.CHci se proto zeptat co by to podle vás mohlo být,jaké bych měl podstoupit vyšetření(jde mi o to,aby se mi někdo podival pod ty hlasivky) a jestli to může mít souvislost s těmi zády.Už si opravdu nevím rady,samozřejmě mám za sebou ruzné kloktání,užívání čajů vše možné bohužel nic nepomáhá,proto píši sem,děkuji za případnou odpověď.

6.3.2010 14:27

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Pocit tlaku v krku / 6.3.2010 14:27

Dobrý den, udělal jste správně, pokud jste se obrátil na ORL. Nepíšete, zda lékař skutečně poctivě vyšetřil oblast krku. K vyšetření se nejčastěji používá laryngoskop k posouzení hrtanu a oblasti hlasivek. Vámi popisované obtíže mohou svědčit i pro jícnové divertikly (výchlipky), které se nejlépe prokazují rentgenovým vyšetřením po polknutí kontrastní látky. Jícen vyšetřuje gastroenterolog, objednejte se i k němu. Pokud se nepodaří nic prokázat, je velmi pravděpodobné, že se nebude jednat o organickou příčinu (nemoc nějakého orgánu) a vzhledem k dlouholetému trvání obtíží jistě nepůjde o zhoubnou nemoc. V tomto případě se obraťte na lékaře zabývajícho se psychosomatikou, tyto obtíže často mívají psychické příčiny. Zkuste se sám zamyslet nad tím, kde ve vašem životě je problém ve vztazích, v práci, co vás stresuje. Tyto problémy, pokud je máte, je nutné řešit a vyřešit. Ohledně bolestí zad je možné, že oba problémy spolu těsně souvisejí. Psychosomatické poruchy jsou často doprovázeny stažením svalstva v oblasti zad a páteře.

21.3.2010 23:24

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (9)
Pocit tlaku v krku, nevolnost

Dobrý den, je mi 25 let a přibližně půl roku mám pocit tlaku úplně dole v krku. Na nějakou dobu to zmyzelo, ale opět se to vrátilo. Nejhorší problém mám, když mám předsebou nějaké řešení, například pracovní pohovor. Jakmile jsem nervózní, před např. pohovorem, zhorší se to několikanásobně a kolikrát i zvracím a je mi opravdu špatně, po zkončení např pohovoru, se to opět strašně zlepší. Nedokážu si to vysvětlit. Nic mi nepomáhá. Mohla by jste mi poradit ? Děkuju.

29.11.2011 15:06

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)