Onemocnění štítné žlázy a strach z chřipky

(Diskuze k tématu Onemocnění štítné žlázy)

Onemocnění štítné žlázy a strach z chřipky

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu, je mi 31 let a mám zvýšenou činnost štítné žlázy autoimunitní onemocnění g.basew., mám vyšší pozitivní protilátky a aktivní eb virus, s léky thyrozol jsem teď cca po roce a půl dostala do snížené funkce. Můj dotaz je:
na jaře jsem byla nemocná, brala jsem antibiotika a začalo mi prudce bušit srdce a dostala jsem cca na 2 měsíce Vasocardin na srdce, teď ho neužívám, ale mám psychické problémy z nemocí, strašně se bojím chřipky, chtěla jsem se zeptat, když mám toto autoimunitní onemocnění a dostala bych chřipku nebo zápal plic, jestli je to chronické a jestli bych přežila. Jsem kvůli tomu psychicky vyřízená a když někdo zakašle, tak hned vidím, že jsem to chytla.Jím česnek a piji šípkový čaj.
Moc děkuji za odpověď.

15.12.2009 10:52

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Onemocnění štítné žlázy a strach z chřipky / 15.12.2009 10:52

Dobrý den, onemocnění štítné žlázy nezpůsobuje sníženou odolnost vůči infekcím a nijak nezhoršuje jejich průběh. Buďte klidná. Nejvíc si uškodíte právě tím, když se budete neustále obávat nákazy.Když na vás opět přijdou úzkostné myšlenky, stále si opakujte: Co je to za hloupost, jsem zdravá a silná, nic nechytím. Dělejte to tak dlouho, dokud strach nezmizí. Choďte také na pravidelné kontroly k endokrinologovi, funkce žlázy by léčbou měla být stále kontrolována. Špatná funkce štítné žlázy může psychiku výrazně ovlivnit.

9.4.2010 15:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)