Dobrý den, je mi 23 let.Vážím 60kg a měřím 165cm. Moje hodnoty TSH 5,002 mlU/l a T4 volný 14,7pmol/l. Doktor mi ted zvýšil dávku na Letrox 75 jednou denně. Je to správně? Moje hodnota před půl rokem byla 2,314mlU/l. A posledních pár měsíců přibýrám na váze a doktor mi říkal, že ze štítnou žlázou to nemá nic společného. Je to pravda? Moc se mi to nezdá.Takový problémy s váhou jsem neměla. Děkuji za odpověd.Lucie.
Hodnota TSH a přibírání na váze
(Diskuze k tématu Onemocnění štítné žlázy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý den,lekař mi diagnostikoval uzel na šítné žláze a předepsal Letrox 50 jednu tabletu denne.Přibrala jsem 5kg za dva mesíce .Muže to bít s Letroxu?
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den ,taky mám uzlíky na štítné žláze vždy jsem byla štíhlá a najednou mám 8kg nahoře vše začlo užíváním letroxu--dost mi to vadí -3 krát v týdnu jezdím na bruslích cca 12 km a váha nejde dolu.!co stím?Martina
Dobrý den,
bez podrobnějšího vyšetření, bez znalosti hodnot hormonálního profilu a bez dalších informací vám bohužel nedokážu on-line poradit, co s tím. Obecně ale platí, že levothyroxin je hormon, který řídí metabolismus, de facto jej zrychluje a pokud je ho nedostatek, je celé tělo "zpomalené". Naopak při nadbytku vše "zrychluje" počínaje tepovou frekvencí a konče peristaltikou střev. Z toho logicky vyplývá, že byste po Letroxu přibírat neměla. Jediné, na co je třeba si dát pozor, je možnost zvýšené chuti k jídlu a většího pocitu hladu po něm. S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji za odpověd.Vyšetření je T4 -volný 16.0,THS se po půl roce z 1,88 zvýšilo na 3,39 co to znamená?Sono :levý lalok 14krát 12 krát 34 mm pravý 12krát 14 krát 33mm.nezvětšená štít.žláza s nodositou vpravo kraniálně do 7mm a vlevo cystička do 3mm ,protilátky negativní ,eufunkce.Jak to ,když beru léky mám zas cystu předtím se z ní udělal uzlík .A opravdu nechápu váhový přírustek když 3 krát týdně sportuji ,nepřejídám se a odpověd paní doktorky ,že to je věkem a ,že budu přibírat nadále mě fakt neuspokojila.Děkuji za odpověd Martinna
Dobrý den,
podle zvýšené hodnoty TSH (5,002) vaše štítná žláza pracuje stále méně a proto je nutné zvyšovat dávku levothyroxinu, což je správné. Jestli nárůst hmotnosti souvisí se štítnou žlázou či nikoliv mohu těžko posoudit, pokud toho o vás nevím víc. Vyloučit to úplně nelze vzhledem ke stále se snižující funkci štítnice. S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 3
dobrý den je mi 29 a poslední dobou trpím unavou omdlíváním a silným bušením srdce. po rozboru krve mi doktor zdelil že to mohou být problemy se štítnou žlazou. moje normy jsou TSH 0.441mU/l T4 13.90pml/l. po konzultaci s jiným lekařem mi bylo zase zděleno že vše je v pořadku a unava a zvíšené bušení srdce je ze stresu