Jde o štítnou žlázu?

(Diskuze k tématu Onemocnění štítné žlázy)

Jde o štítnou žlázu?

Zdravím všechny, dlouhou dobu cca měsíc trpím nevolností, únavou a otékáním rukou a prstů, dnes jsem byl na vyš. kde mi pani doktorka napsala do zprávy: nelze vyloučit mírnou strumu.
Dále mi nabrala krev, kde výsledky T3V 5.64; Thyroxin-volny: 18.29; Thyreoidalni stim.h 1.111;
Doporučuje celkové dovyšetření náběry PL-lipidogram, CB, albumin, serologie EBV, CMV imunologické a endokrinologické vyšetření.
Jedná se o poruchu štítnice? Co myslíte? Díky za rychlou odpověď

9.7.2010 09:04

Probíhá odesílání formuláře

RE: Jde o štítnou žlázu?

Dobrý den, hodnoty odebraných hormonů máte v normě, porucha funkce štítné žlázy je tím vyloučena. U mužů je toto onemocnění méně časté, ani příznaky, které uvádíte, příliš nesvědčí pro poruchu štítnice.

18.7.2010 10:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Jde o poruchu šťítné žlázy?

Dobrý den.Výsledky krve jsem měla fT4 : 12,7 , TSH : 11,92 . Jsou výsledky v normě?

30.11.2010 21:12

RE: Jde o poruchu šťítné žlázy?

Dobrý den, tento nález svědčí pro hypotyreózu, navštivte endokrinologa.

1.12.2010 21:35

Môže isť o problem zo štítnou žlazou?

Dobrý deň.Ďakujem vopred za odpoveď. Cca. pol roka, no näjme posledne 3mesiace sa citim akoby som bola v kuse chora (chrypka,alebo cosi podobne). Som unavená aj ked nemam byt z coho, skoro kazdy den pocitujem nevolnost, obcas akoby zavrat (pocit na vracanie), viac sa potim, mam stazene dychanie,pocit teplo/zima, trpnutie koncatin, stipu ma oci, pocit busenia srdca (obcas), suchu pokozku,vlasy(aj vypadavanie). Pribrala som (cca. 5kg),pričom som nikdy s tymto nemala problem. Som aktivny-sportovy tip a teraz nevladzem bezat ani za psom. Zhruba pred pol rokom som ukoncila kojenie, mam 32r.U lekarky som bola, no na endokrinologiu som objednana az o mesiac. Vysledky krvnych testov nemam (zatial). Moze sa jednat o problem ŠŽ.? Popripade kam by som sa mohla este obratit? Na gastro. mam všetko v poriadku. Velmi pekne Vam ďakujem za odpoved.

5.2.2011 23:30