Mrznoucí nohy

(Diskuze k tématu Onemocnění štítné žlázy)

Mrznoucí nohy

Dobrý den.Předem nevím,zda můj problém patří do této sekce,ale zdál se mi nejoptimálnější.Ke konci ledna tohoto roku jsem byla nemocná,asi běžná chřipka,ale měla jsem tehdy vysoké teploty,které jsem dlouho neměla.A od té doby se mi spustil právě tento problém:Neustále mi mrznou dolní končetiny.Již předtím jsem začla trpět na mrznoucí konečky prstů,ale celé dolní končetiny mi nikdy nemrzly.Jakmile je teplota pod 15 stupnů,nohy mě mrznou a jako by si nedokázaly udržet teplotu.Pod rifle si beru silonky,ale ani to nestačí.Nohy mě neustále mrznou,ať si navleču kupu věcí a s ubývající teplotou jsou nohy studenější.V zimě si připadám,jak kdybych chodila nahatá,jelikož nohy jsou hrozně studené a mrznoucí,ale opravdu hrozně.Nohy mi začínají mrznout i tehdy,když je teplota vzduchu 19,ale já se nehýbu a jen sedím,nohy mám pak ztuhlé a studené.Opravdu si s tím nevím rady a je to hodně omezující.K doktorce jsem s tímto problémem už zašla,z krve mi nic nezjistila/doktorka měla podezření na sníženou fuknci štítné žlázy/,podle hmatu prý žádnému prlblému nic nenasvědčuje,brala jsem chvíli detralex,ale ten nepomohl a skončilo to závěrem,že tento problém zřejmě budu mít již navždy.Musí to mít však nějaké řešení ne?Předem díky za odpověď.

24.8.2010 22:18

Probíhá odesílání formuláře

RE: Mrznoucí nohy

Dobrý den,

dle pohmatu nelze zjistit funkci Štitné žlázy ,dále je třeba navštivit angiologa

S pozdravem ,

MUDr Ilič

25.8.2010 08:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
RE: RE: Mrznoucí nohy

Z krve mi však doktorka nezjistila žádnou poruchu štítné žlázy a podle prohmatání dolních končetin prý nelze najít žádnou diagnostiku,tudíž mě doktorka prý nemá s čím poslat na cévní.Mohu se tedy na cévní objednat sama či návštěvu musím konzultovat s doktorkou,která mě nechce poslat na cévní?Je mi teprve 17 let...

25.8.2010 09:22

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: RE: Mrznoucí nohy

Dobrý den ,

to já nevím, musite se zeptat angiologa

S pozdravem MUDr Ilič

25.8.2010 10:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
RE: RE: RE: Mrznoucí nohy

Dobrý den, můžete se objednat i sama a když vás nebudou chtít objednat, jinde vás určitě objednají. Prozatím doporučuji každý den zahřívat nohy v horké lázni s trochou mořské soli cca 20 minut. Existují také prokrvující preparáty např. ginko biloba.

27.8.2010 21:09

RE: RE: RE: RE: Mrznoucí nohy

Děkuji za radu.Ginkgo bilobu beru,ale zabírá jen částečně,konce prstů u nohou už mě skoro nemrznou...

28.8.2010 16:50