Zvýšené protilátky a IVF

(Diskuze k tématu Onemocnění štítné žlázy)

Zvýšené protilátky a IVF

Dobrý den,
Cca od 15-ti let (nyní je mi 27) se léčím se strumou.
V roce 2005 mi zjistili zvýšené protilátky štítné žlázy-testy staré 2 měsíce-hladina 600 (správně prý má být 34).
Mohu otěhotnět pouze pomocí IVF a ráda bych to podstoupila, ale se zvýšenými protilátkami nelze. Můj lékař říkal, že nejlepší řešení je odstranit žlázu, ale nyní tvrdí, že žláza je v ústupu, zmenšuje se a že budeme čekat... Čekat další roky.
Na sonu mi paní doktorka ale řekla, že tak to není. výsledky ze sona (4.1.2010): Pravý lalok: 65x20x52 mm, isthmus šíře 4 mm, levý lalok: 55x16x16 mm, Echogenita parenchymu je snížena, struktura zhrubělá, v pravém laloku ojedinělý hypoechogenní uzlík o prům. 5 mm. Trachea je uložena ve stř. čáře, cévní svazky v okolí bez dislokace. Závěr: Zvětšení štítné žlázy se zhrubělou strukturou parenchymu.
Beru denně 75 mg Euthyroxu a hladina ostatních hormonů je v normě.
Prosím o radu, co mám dělat. Chtěla bych jít na operaci, aby se protilátky snížily a mohla jsem jít na IVF.
Předem děkuji za odpověď. Eva

12.1.2010 12:42

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Zvýšené protilátky a IVF / 12.1.2010 12:42

Dobrý den,
bohužel nejsem odborníkem na IVF, ale pokud gynekolog tvrdí, že je IVF při přítomnosti protilátek rizikové, má jistě pravdu. Pro normální početí a těhotenství onemocnění štítnice nevadí, jen se musí více kontrolovat. Pokud tedy musíte podstoupit IVF je nejspíše vhodné posdtoupit operaci štítnice, protilátky proti štítnici se totiž ve Vašem těle budou vyskytovat stále, lze je jenom správnou léčbou snížit, o což se asi snaží Váš lékař. Operace štítnice má samozřejmně svá rizika, taktéž bych se i vzhledem k Vašemu věku pokusila ještě chvíli vyčkat.
Pelikánová

14.1.2010 08:54

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)