Otoky kolem kotníků

Otoky kolem kotníků

Smazaný uživatel
Smazaný uživatel  |  návštěvník
na zaklade prava na vymaz jsme tento prispevek odstranili.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, s největší pravděpodobností půjde o nedostatečnost žilního systému. Doporučuji cévní vyšetření.
Romana  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den.Je mi 44 let a uz delsi dobu trpim na zilni nedostatecnost.Pred lety jsem jiz byla v zilni poradne,nosim stahovaci podkolenky,ktere nemohu nosit pri velkem vedru.V podstate doposud jsem pracovala v sede,ale posledni pulrok mam zamestnani,kde stojim 8 h.na nohou na miste.Je to fabrika,kde neni ani moznost pit,kdykoli se vam zachce.Nohy me strasne boli i v tech podkolenkach,obzvlast prava noha(nevim,jestli to neni v souvislosti,ze ji mam pricne plochou)Casto nemohu kvuli tomu ani usnout.Obcas beru DETRALEX nebo GLYVENOL,ale musim rict,ze nijak zvlast se mi neulevi.A ted se mi stalo poprve,ze mi strasne natekly kotniky.Vubec jsem si toho nevsimla,necitila jsem to jako nejakou bolest.Davala jsem si na noc studene obklady a zabralo to,tak jsem si oddychla.Ale za 4 dny opet to same...mam dilema jestli k doktoru,a nechat ty kotniky,aby je videl natekle..dekuju moc za odpoved.
Romana  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
Jeste jsem zapomnela se zeptat,jestli mohu s timto na lymfodrenaz.Dekuji
weulinek  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějakou příčinu otoku noh. Bude mi 22 let a jsem zdravá.Otoky mám asi 3 měsíce a nevím co mám dělat. Ikdyž si vezmu volnější ponožkytak vidím jak mi otíkají. Mám i jinézdrav. problémy jako je výtok, čirý až bělavý výtok z prsou. Občas bolesti břichaa zad,a poslední dobou trpím nespavostí. Každé 2 hodiny se v noci budím. Vypiji min.3 litry tekutin denně, ale žádné práškyneužívám. Jen jsem se chtěla zeptat jestli to nějakou souvisí. Předem děkuji za odpověď Veronika
Alena  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
po 30-kilometrové túře otekly přítelovi nohy jakoby od chodidel po kotníky z vnější strany. Bohužel ani po dvou dnech nedošlo ke zlepšení a na nohy nemůže téměř došlápnout...ještě ke všemu musí být za pět dní naprosto fit, co se chůze týče...Jakým způsobem by se mu dalo pomoci...? Je vůbec možné, aby byl za těch pět dní v pořádku...?

Předem velmi děkuji za odpověď...
anonym  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Má matka 60 let, vždy štíhlá.. poslední dobou tak jakoby oteká... vypadá zavodněně,.Otékají jí kotníky, bolí jí koleno a lýtko...byla na rentgenu a nic, na ultrazvuku a nic....má to ledovat, ale mě to příjde divné....Léčila se na ledviny a štítnou žlázu, žije zdravě, jí ryby, zeleninu....víceméně dělenou stravu....ale.... jak píšu oteká cca už 3 mesíce....a zatím jí nikdo neporadil konkretně.Dekuji Mirka
prim. MUDr. Blanka Vraspírová  |  Basic member  |  Plastická chirurgie  |  Ústí nad Labem
  • 14 odpovědí
  • 405 Likes
Dobry den, doporucuji zkusit manuální lymfodenaz. U nás na klinice s ni máme velmi dobře vysledky. Zdravi Dr vraspirova XXXXXXXXX
anonym  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
už druhy den mam natekla chodidla

Související zákroky