dobrý den chtěla bych se zepta...Včera jsem byla u kamarádky, která měla zápal plic...zrovna ten den dobrala antibiotika je možné abych se od ni nakazila děkuji za odpověd.
Jak nakažlivý je zápal plic?
(Diskuze k tématu Pneumonie, bronchopneumonie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Zdravím. Moje mamka měla zápal plic dvakrát po sobě. Antibiotika brala 3 měsíce. Chodila jsem tam asi jdnou týdně a nenakazila jsem se. Myslím že pokud nemáte třeba oslabenou imunitu tak vám nic nehrozí. Jana
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Rychnov nad Kněžnou
Počet příspěvků: 42
Dobrý den. Musím potvrdit slova návštěvnice Jany. Navíc ve Vašem případě je pravděpodobnost nákazy minimální, protože Vaše kamarádka ve skutečnosti dokončovala léčbu. Pročtěte si i osatní diskuzi k tématu. Jsem přesvědčen, že se nemusíte ničeho obávat. Navíc s odstupem těch několika dnů. Hezký den. Boris Hynek
návštěvník
Počet příspěvků: 3
děkuju mockrát ulevilo se mi
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, přítel byl týden na JIPce s oboustranným zápalem plic. (Nutno podotknout, že předtím měli zápal plic i když bez hospitalizace a tedy s "lehčím" průběhem všichni členové rodiny - vyléčeno u všech antibiotiky.) V následujícím týdnu - po příchodu z nemocnice začal přítel vykašlávat zelené hleny. Antibiotika během tohoto týdne dobral. Je to tak v pořádku? A můžu se ještě nakazit, když jej nyní navštívím? Předem moc děkuji za odpověď.
návštěvník
Otec je v nemocnici s rozsáhlým zápalem plic. Přála jsem mu k novému roku a přitom jsme si dali pusu na ústa. V té době už byl nemocný, ale neveděl to. Mohla jsem se nakazit? A mohlo se nakazit naše mimčo (6 měsíců), když ho držel v náručí a dělal na něj úšklebky?Děkuji za odpověď.a.
návštěvník
Dobrý den prosím vás může mi někdo poradit, přítel má náběh na zápal plic, ode dneška má antibiotika.Nebydlí s náma zatím, chtěla bych se za ním jet podívat tak za 4 dny. Jestli hrozí nějaké riziko přenosu či ne. Děkuji za odpověď