Dobrý den, prodělal jsem nějakou virózu, měl jsem horečky, kašel, rýmu, trvalo to přes týden. nyní je to už 14 dní a stále pokašlávám,hlavně po ránu, jinak se cítím dobře. Znamená to něco?
dcera (8 let) během vánočních prázdnin prodělala zánět průdušek, lékař nasadil ATB Duomox.
Od té doby neustále (tím myslím tak cca 5x do minuty) pokašlává v průběhu celého dne - bez rýmy). K večeru je pokašlávání intenzivnější. Je to normální jev po této nemoci? Lékařka udává, že běžná doba takového pokašlávání může být až 6 týdnů. Mohu jí od pokašlávání nějak pomoci - nechci organismus zatěžovat dalšími léky, vařím meduňku s medem, dávám domácí pampeliškový med... I přes to že je "zdravá", je to obtěžující (zejména ve škole ruší ostatní při výuce).
Děkuji předem za odpověď.
MUDr. Marta Václavíková | Basic member | Otorinolaryngologie | Praha
32 odpovědí
11 Likes
Dobrý den, pokašlávání po virose se opravdu může táhnout až několik týdnů, pokud měla všechna vyšetření v pořádku, myslím odběry , RTG plic a spirometrii, doporučuji podávat alespon nějaká antihistaminika / Claritin, Aerius/ a na zklidnění kašle Stodal nebo Bronchipret, hezký den Václavíková |M.
Děkuji za odpověď, ta vyšetření, o kterých se zmiňujete, zatím neměla ani jednou a to má takový zánět každou zimu, nicméně tentokrát se mi to pokašlávání po zánětu zdá intenzivnější než kdykoliv předtím. Zkusím ta antihistaminika, děkuji za radu a přeji příjemný den.