Pokašlávání po viróze

Pokašlávání po viróze

Pavel  |  návštěvník
Dobrý den, prodělal jsem nějakou virózu, měl jsem horečky, kašel, rýmu, trvalo to přes týden. nyní je to už 14 dní a stále pokašlávám,hlavně po ránu, jinak se cítím dobře. Znamená to něco?
Iva  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,

dcera (8 let) během vánočních prázdnin prodělala zánět průdušek, lékař nasadil ATB Duomox.
Od té doby neustále (tím myslím tak cca 5x do minuty) pokašlává v průběhu celého dne - bez rýmy). K večeru je pokašlávání intenzivnější. Je to normální jev po této nemoci? Lékařka udává, že běžná doba takového pokašlávání může být až 6 týdnů. Mohu jí od pokašlávání nějak pomoci - nechci organismus zatěžovat dalšími léky, vařím meduňku s medem, dávám domácí pampeliškový med... I přes to že je "zdravá", je to obtěžující (zejména ve škole ruší ostatní při výuce).
Děkuji předem za odpověď.
MUDr. Marta Václavíková  |  Basic member  |  Otorinolaryngologie  |  Praha
  • 32 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, pokašlávání po virose se opravdu může táhnout až několik týdnů, pokud měla všechna vyšetření v pořádku, myslím odběry , RTG plic a spirometrii, doporučuji podávat alespon nějaká antihistaminika / Claritin, Aerius/ a na zklidnění kašle Stodal nebo Bronchipret, hezký den Václavíková |M.

Reakce na MUDr. Marta Václavíková

Iva  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Děkuji za odpověď, ta vyšetření, o kterých se zmiňujete, zatím neměla ani jednou a to má takový zánět každou zimu, nicméně tentokrát se mi to pokašlávání po zánětu zdá intenzivnější než kdykoliv předtím. Zkusím ta antihistaminika, děkuji za radu a přeji příjemný den.