Dobrý den, chtěla bych poradit, snažím se zhubnout a zatím žádný výsledek :/ jsem vegetariánka, tak jestli byjste mi mohl poradit jídelníček nebo něco.....mooc děkuji Mirka přeji pěkný den
Redukční jídelníček pro vegetariána
(Diskuze k tématu Správná životospráva, výživové poradenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, nepíšete bohužel kolik vážíte, jak se snažíte hubnout, jestli jste již něco zhubla. Samozřejmostí v redukčním režimu je i navýšení fyzické aktivity, alespoň 30 minut denně např. rotoped, pilates, běh,cyklistika. Jinak vám doporučuji odkaz www.flora.cz, což je rozumný výživový portál, je tam ekalkulačka, která vám umožní vypočítat z vašeho jídelníčku kalorický příjem. redukce by mělo být snížení kalorií o 500cal. Nicméně je nutno vždy dodržet rovnováhu potravin v bílkovinách, sacharidech a tucích, jinak budete hubnout aktivní hmotu nikoliv tuk.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Setkala jsem se s názorem, že pro diabetes mellitus II.typu není vhodné konzumovat zakysanou smetanu, med a müsli tyčinky. Je toto doporučení správné? Děkuji za odpověď. Ilona
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den, chtel bych se podelit o vysledky hubnuti za posledni rok . Pred rokem jsem si uvedomil, ze pri 180cm mit 139kilo, je trochu az morbidni a zaroven velmi nezdrave, mel jsem vysoky cholesterol,nemohl jsem vyjit schody, problemy s travenim,problemy s bederni pateri, potil jsem se pri jakekoliv aktivite. Po intimni strance muj zivot nestal za nic protoze po pul minute jsem uz nemohl. Rikam si toto je zivot? Vrhl jsem se na internet a do posilovny a jako zdravotnik jsem si vypracoval jidelnicek. Vypustil jsem z nej 70% stravy a vymenil za tmave pecivo hodne ovoce a zeleniny. Vubec mi nevadi ze banan je kaloricky, ale kdyz mi chutna snim i 4 za sebou a jsem syty, stale lepsi nez 100gr cokolady. A zaroven jsem zacal 5x tydne posilovat. A to se dely divy. Nejen ze vaha sla dolu , ale telo se mi {jako byvalemu sportovci}zacalo spevnovat vice me poslouchat chronicke potize s plotenkami byli ty tam, cholesterol na normalu a lipidy taktez.Stravuji se stridme i kdyz mi to nekdy ujede a neudrzim se, no nemivam vycitky svedomi jen proste si v posilovne pridam 20minut na kole.A mam jednu radu jezte 5x denne male porce, cvicte aspon 3x tydne,a vyclente si jeden den v tydnu kdy muzete snist uplne .. na co mate chut. tak ja jednou za 14dni si davam oblibene bramboraky a nebo rizek s kasi.... a jde to, za rok jsem se dstal z 139kil na 108kg a trend smerem dolu pokracuje . Tak pro ostatni .... drzte se a chce to vuli. Petr
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den, četla jsem Váš inzerát, kde píšete že se snažíte zhubnout a navíc jste vegetariánka. Při tomto výživovém systemu(vegetariánství) Vaše tělo potřebuje hodně vitamínů a mineralů a taky proteinů, které Vaše tělo nedostává.
Jestli máte zájem mohu Vám poradit a pomoci.
Pro více informaci se ozvěte na tento mail: martina.buckova@centrum.cz