Špatné trávení a potravinové doplňky

(Diskuze k tématu Správná životospráva, výživové poradenství)

Špatné trávení a potravinové doplňky

Dobrý den, už asi 5let mám sedavé zaměstnání a asi před 3mi lety mi začali problémy s trávením. Měla jsem refluxní chorobu jícnu, žaludeční vřed a nadýmala jsem se. Po cca 2letech, co jsem to přeléčila, se mi problémy vrátili a ještě jsem začala trpět zácpou a zřejmě se u mě vyskytly hemeroidy. Na vyšetření jsem již objednaná. Od ledna jsem začala brát vlákninu v tabletách s inulinem a dalšími stopovými prvky. Zácpa pominula, ale o to víc mě pobolívá jícen a je možné, že jsem kvůli tomu mohla přibrat za 3týdny skoro 3kila? Každý ráno piji vodu na lačno a beru vitamíny, konkrétně spectrum - imunoaktiv, jablečný ocet v tabletách a vlákninu Basico od Justu/Nahrin. Většinou jsem vypila každý den cca 3 litry vody ... teď sotva půl litru až litr, protože se mi to všechno vrací zpátky, tak raději ani nepiji, když jsem v práci a sedím. Doma už s tím problém nemám, protože většinou něco dělám a nesedím u televize. Moc se nevyznám v těch stravovacích návicích a nevím, co jíst a nejíst, aby mi bylo líp. Ještě mám zvýšenou alergii na obiloviny, ale doktor říkal, že to prozatím není závažné tak, abychom to více řešili, jenom mám omezit obiloviny. Je mi 27 let, vážím 80kg/173cm. Hanka

25.1.2011 18:23

Probíhá odesílání formuláře

RE: Špatné trávení a potravinové doplňky

Dobrý večer,
doporučuji návštěvu lékaře internisty nebo gastroenterologa. Vhodné bude vyšetření gastroskopické k vyloučení zánětlivého onemocnění sliznice žaludku a jícnu.Vynechejte jablečný ocet a vitaminové tablety, protože mohou způsobovat překyselení žaludečních štáv a tím také mohou zhoršovat Vaše potíže. Co se vlákniny týče, nemělo by jí být v potravě( včetně potravinových doplňků)být více než 30g denně. Potravinové doplňky s obsahem vlákniny je vhodné používat jednou za 2 až 3 dny.
Hezký večer. Boris Hynek

25.1.2011 19:17

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Hanko, máma měla podobný problém s trávením, velice jí pomohl bylinný preparát, který ji změnil metabolismus trávení tuků a cukrů, zácpa přešla,bere to už půl roku, nemá zatím nijaké problémy. jjanalo@seznam.cz

26.7.2011 20:37

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Emulips Forte
Usnadňuje štěpení a trávení tuků, podporuje funkci jater , žlučníku, nadýmání,
zklidňuje podrážděný žaludek, střeva a desinfikuje střevní obsah. Já osobně měla
problémy s nadýmáním a vše se vyřešilo během týdne když jsem užívala emulips forte
3x denně 10 kapek . Chcete - li vědět vice ..http://zdravipokapkach.webnode.cz
Nezáv. obch. partner 03-000334 Vlasta.Fucikova@seznam.cz

7.5.2012 22:51

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)