Dobrý den, prosil bych o radu, kde lze a co proto udělat, abychom mohl podstoupit toto vyšetření.
Předem děkuji za kladnou odpověď.
Radionuklidové vyšetření žlučníku
(Diskuze k tématu Vyšetřovací metody žlučníku a žlučových cest)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, veškerá radionuklidová vyšetření provádějí pracoviště nukleární medicíny. Pokud nezískáte doporučení od svého lékaře, je možné domluvit se přímo s lékařem z tohoto pracoviště.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou příznaky ucpávání žlučových cest.Trpím douhodobě těmito obtížemi, a už jsem bezradná, co jíst-co nejíst.Na vyšetření se nic nezjistilo.Tišící léky neodstraní moje obtíže.
Mám odstraněný žlučník.Trpím nadýmáním,bolením břicha,mám nažloutlou řídkou stolici.Tyto obtíže trvají více než rok.Před 3 týdny se u mě objevily křeče uprostřed žaludku mám sevření, při kterém nemohu dýchat asi po minutě to poleví.Do toho mám svědivost kůže s občasným červenými fleky, které po chvilce zmizí.Obvodní lékař mě poslal na gastroskopii,nyní ke kardiologovi a s vyřážkou na kožní.Nic se nezjistilo vše je v normě.Vyšetření krve obvodním lékařem prokázalo malé zvýšení cukru k hodnotě 7.
Chtěla bych se zeptat zda moje obtíže můžou souviset s ucpanými žlučovody a co by jste mi doporučila za případné vyšetření.
Děkuji moc předem za odpověď. Daniela.
návštěvník
Dobrý den, chci se zeptat...občas mě bolí žlučník, ale teď mě už tak tři dny píchá jakoby v boku...když jdu a nebo když se nadechnu :-O asi to bude žlučník...ale chci se zeptat, jestli by na vyšetření stačil ultrazvuk nebo ty ostatní. Mám strach, že mi doktor bude strkat do krku hadičku - todle bych fakt nesnesla :(( stačilo mi pouhé vyšetření mandlí a dělalo se mi zle. Moc děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý večer,nerad obtěžuji,ale mám dotaz,asi tři dny zpět jsem měl velké křeče v žaludku,celou noc jsem nespal,ráno jsem měl průjem,před tím jsem trpěl a trpím i teď nadýmáním,vzal jsem si imodium,průjem se zastavil,nevím jestli to bylo dobré,ale píšou ,že je i na uklidnění zažívání,dostal jsem i kapky v lékárně "IBEROGAST",jedl jsem dietně,jen jídlo bez tuku a málo,teď po třech dnech jsou bolesti v normě a byl jsem na jsem po třech dnech na wc na velkou,to byl "porod na tuho",ale je mi líp.A teď proč píšu,řekli mi ,že by to mohl být žlučník,nevím,když si teď v leže zmáčknu břicho,uprostřed pod hrudním košem je taková malá kost a dva centimetry pod ní zatlačím a pustím píchne mě vpravo jak končí žebra,může to být žlučník ???Nebo něco jiného?Děkuji moc za odpověď Theo.