Zácpa a Zoloft

(Diskuze k tématu Zácpa (obstipace))

Zácpa a Zoloft

Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně zácpy. Je mi 38 let a už asi půl roku mě trápí zácpa. Niky jsem s tím neměla problémy až teď. Asi 1,5 roku beru na deprese ZOLOFT, tak by mě zajímalo jestli to s tím souvisí. Samozřejmě, že jsem také přibrala na váze. Děkuji za odpověď.

5.10.2010 21:24

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zácpa a Zoloft

Dobrý den, zácpa může být jedním z nežádoucích účinků léku Zoloft. Stejně tak může tento lék způsobovat i průjem a řadu jiných nežádoucích účinků. Pokuste se upravit svou životosprávu. měla byste jíst denně celozrnné produkty, zeleninu, ovoce, luštěniny, semínka.. celozrnnnými produkty myslím celá zrna obilnin ( k dostání většinou jen v obchodech se zdravou výživou), nikoliv obarvené hnědé pečivo.Neméně důležitý je pravidelný pohyb- nemusíte aktivně sportovat, stačí hýbat se v domácnosti, chodit na procházky apod. Třetí velmi důležitá věc je vyřešit své emocionální problémy, konflikty ve vztazích, stresy apod. To, že tento lék užíváte, svědčí o tom, že podobné problémy máte. Polykání pilulek nestačí. Vyhledejte odborníka, který vám pomůže řešit psychické problémy jinou cestou.

6.10.2010 10:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)