Pachuť v ústech

Pachuť v ústech

zuzana  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
poslední asi dva týdny mě velmi trápí zápach z úst. Není to tak, že bych zápach cítila pořád, jen v určitých chvílích, kdy například polknu. Nevím, jak mám popsat tu "příchuť". Nikdy dřív jsem na to netrpěla.
Nevím, jestli by to mohlo souviset, ale poslední dobou také v noci musím neustále pít.
Pro pořádek uvedu, že asi před měsícem jsem byla na odběru krve, vše v pořádku, jen poměrně nízká hladina cukru.
Nevíte, co by to mohlo? Kde by mohl být problém? Děkuji.
Diobe Dental Clinic  |  Basic member  |  Brno
  • 27 odpovědí
Dobrý den, pachuť nebo zápach z úst může mít řadu příčin. Od lokálních (nejčastěji paradentoza, nevyhovující protetické náhrady zubů - korunky, můstky), přes příčiny z oblasti ORL (chronický zánět mandlí, tzv čepy na mandlích), až po příčiny z oblasti zažívacího traktu (výduť na jícnu, porucha funkce žaludečního svěrače apod.) Při řešení Vašich potíží byste měla postupovat vyloučením těchto jednotlivých možných příčin. Tzn vyšetření dutiny ústní, ORL, gastroenterologie.
S pozdravem
dr. Tomáš Čáslava
Diobe dentální klinika, Brno
Ivana Jíchová  |  Basic member  |  Praha
  • 10 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den Zuzko, odpověď pana doktora Čáslava je přesná. Zkuste postupovat dle jeho rady. Používat pouze ústní vodu k odstranění zápachu z úst u kterého nevíme příčinu, může sice zápach překrýt, ale nezbaví Vás pravé příčiny.

Mějte pěkný den. Iv.