Dobrý den, velice mě trápí chlad na těle. Nejedná se mi o chladné končetiny, ty mám kolikrát teplé, ale je mi zima na hrudi, na břiše, na rukách a na zádech. Můžu mít na sobě košilku, 2trička a dva svetříky a stejně mám studenou kůži. Tlak bych měla mít v pořádku. Ten chlad je až nesnesitelný a běhá mi mráz po zádech. Pracuji jako účetní a moc se nehýbu a v kanceláři máme 21 stupňů. Je mi 26let, měřím 71cm a vážím 76kg. Ráda chodím plavat, studená voda mi nevadí, jenom mi připadá, že všechno, co si oblíknu je hrozně studené. Mohli byste mi prosím poradit, čím to může být nebo jaké vyšetření bych měla podstoupit nebo čím bych mohla svůj stav zkusit zlepšit? Třeba životosprávou lepší, co by mě dokázalo více rozpumpovat krevní oběh? Piji asi 2-3litry vody denně, takže s tekutinami také problém nemám. Moc děkuji předem za jakékoliv informace či radu. Hanka
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Neustálý pocit chladu
(Diskuze k tématu Zimomřivost)
Uki
návštěvník
Počet příspěvků: 3 návštěvník
1.12.2010 20:26
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jaroslava Marková
Praktické lékařství pro dospělé
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, v první řadě si nechte vyšetřit funkci štítné žlázy a krevní obraz, z režimových opatřeních je nejlepší pohyb a pravidelně sauna. Také se zamyslete, zda trpíte těmito pocity odjakživa nebo je to nová záležitost, pak by to spíše svědčilo pro nějakou nemoc. Ohledně výživy by vám lépe poradil např. Bob Dvořák, který zde občas také odpovídá a tuším má na internetu vlastní poradnu.
1.12.2010 21:13
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
anonym
návštěvník
Počet příspěvků: 1
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,manželovi je 60let a byl vždy otužilý.V poslední době ho trápí pocit zimy .Léčí se na vysoký krevní tlak - v normě.Může být tato vzniklá zimomřivost příznakem nějaké choroby? Děkuji za odpověď Jana
17.5.2012 08:46
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž