Defekografie a rektopexe

Defekografie a rektopexe

anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
Dobrý večer, potřebuji se poradit, zda je vhodné v mém věku 40 let podstoupit laparoskopickou rektopexi. Můj nález z defekografie zní:
Hodinu po perorálním podání k.l.provedena retrográdní náplň rekta. Kličky tenkého střeva v obvyklé poloze, čelo náplně v hepatalní flexuře. Vleže v klidu anorektální úhel 105 st., při zatlačení 96 a při Valsalvu 120st.Mediorektální úhel měří 116,111 a 118st. Vsedě v klidu anorektální defekaci anorektální úhel 144a mediorektální úhel 119st. Při defekaci dochází k vykleňování přední stěny rekta v úseku délky 8,5cm do hloubky 6cm. Vyklenutí přetrvává i po skončení defekace. Během defekace postupně se objevuje defekt na kontuře zadní hrany rekta. Anální kanál šíře 12mm.
Závěr: Rektokéla III. st., vnitřní intususcepce.
Můj lékař MUDr. Viktor Hladík mi nabídl dvě varianty Transstar či LSk rektopexe.
Podstoupím ještě rehabilitace.
Na závěr ještě musím informovat, že mám dceru ve věku 8 let a syna 20 měsíců, který je stále kojený.

Děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek večera.

Ludmila Šedovičová
torex  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den

Mohu jen okomentovat vlastní zkušenost
U laparoskopické retktopexe muže dojít ke koverzi na laparostomii, tedy klasíckou operaci. Laparoskopie je jistě lákavá z hlediska rychlosti rekonvalescence a minimalní dopad na estetiku dotčeného místa po zákroku.
Riziko akutní konverze tuto výhodu často vyloučí. Procento konverze je poměrně vysoké .
Jedná se o zasah do životně důležitého orgánu, tedy rozvaha je na místě.
Průběh laparoskopické operace muže být naprosto bez komplikací stejně jako, že se mohou vyskytnou neočekávané anomálie. Pokud je ve vašem případě stav ješte snesitelný, zvažte nástup na zakrok opravdu pozorně vzhledem k aktuální potřebě kojit dítě. Nejde jen o váš fyzický stav, ale i psychické rozpoložení. Citíte, li se opravdu fit, není důvod se obávat komplikací. Stále je zde ale otázka neočekávaných komplikací, kde se při konverzi na laparotomii může být délka hospitalizace v řádech týdnů. jednoznačnou odpověď asi neočekávejte od žádného lékaři.
Břišní dutina je jak zalepená obálka. Nikdy není zjevné co muže nastat. Nicmeně závěrem, věřte že to bude v pohodě, a určitě bude. Přeji štěstí v rozhodování a šťastný závěr .-)

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí