Těhotenství a štítná žláza

Těhotenství a štítná žláza

NNO  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz. Ve 12tt mi byla zjištěna hypothyreoza s výsledky krve: TSH 2.780 byl mi nasazen Euthyrox 50 dávka 1/2-0-0 tabl. denně. Nyní jsem v 19tt a výsledky z krve se mi zvýšily na: TSH 3.620 a T4 volný 11.64 doktor mi teď nasadil Euthyrox 75 dávka 1/2-0-0 tabl. denně. Před otěhotněním jsem brala Dostinex - mám mikroadem na hypofýze. Můj dotaz zní - je možné, že snížená f-ce štítné žlázy mohla ohrozit plod a mé miminko může mít nižší IQ a nebo být postižené? Moc Vám děkuji za odpověď. Loni jsem 2x potratila a tak se o miminko moc bojím. Přeji pěkný den, Nikola
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 78 Likes
Dobrý den, budete-li užívat Euthyrox, nebezpečí pro plod nehrozí. Doporučuji ale častější kontroly hormonů štítné žlázy. Euthyrox se užívá ráno nalačno, 30 min před snídaní.
S pozdravem

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí