Bolest třísla - angína, žlučové kameny, páteř či jiná příčina

Bolest třísla - angína, žlučové kameny, páteř či jiná příčina

amálka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 3 odpovědí
bolest třísla
Dobrý den,chtěla bych s zeptat od 13.12 marodím hnisavá angína později mi to vlezlo jaksi k průduškám měla sem 3 dny horečku,kašel dráždivý(hleny).Užívala sem Penicilin750mg,kodein a tusin přitom mě začalo bolesti na levé straně břicha i v třísle a střílelo to do břicha.Někdy to šlo z nohy.Lékař praktik mi odpověděl,že je to od silného kašle.Bolesti jsem měla denně.Nyní mi kašel odezněl sice bolesti již nemám takové jsou to rozmezí tří dnů,ale je to nepříjemná bolest,ale nedmohu zatím na vyšetření kvůli menses a nechce mě poslat nikam,že sem měla rtg nyní za sebou stále tvrdí,že je to od páteře.Problémy se stolicí nemámn pouze při kodeinu sem dostala zácpu jden den,ale druhý den v pohodě již.Nemám problémy ani k močovým cestám žádný výtok,pálení při močení ani nezvracím.Stolici mám maličko řidší,ale to je prý pitím.Jen při prvním náznaku bolesti v tom třísle sem měla průjem,ale to mi řekl,že je po sirupu který sem měla na kašel Mucosolvanu.Je to bolest levé tříslo ke stydké kosti a naopak jako když něco praskne nebo napne a bolí to.Občas to jde jako z boku kloubu.Před rokem mi byl zjištěn maličký žluč kámen,ale problémy vůbec nemám byl mi zjištěn náhodou po prodělání zánětu vaječníku.Prosím o radu co by to mohlo způsobovat zda je to nervové od páteře nebo ten kámen.Od střeva si myslím,že snad ne.Záda mě nijak výrazně nebolí.Dostala sem zatím léky Aulin,Ibalgin či Algifen pak se dále uvidí.Užívám Milurit váha 62kg- 37l.Předem děkuji za odpověd.Hezký den Marcela
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 71 Likes
Dobrý den, k důvodu bolesti se nelze bez vyšetření vyjádřit, ale že by to bylo od zad se mi zdá méně pravděpodobné...Vzhledem k tomu, že se léčíte Miluritem  (asi jste měla zvýšenou hladinu kyseliny močové) by se mohlo jednat i o ledvinné kameny... Doporučuji provést sono břicha, další postup dle výsledku. Doplnit i gynekologické a chirurgické vyšetření. Z léků na bolest bych užívala jen Algifen kapky, ostatní ne. Pít dostatek tekutin!
S pozdravem
amálka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den,děkuji za odpověd.Já se léčím s kyselinou močovou,ale 2 roky jí mám pod hladinou a užívám Milurit 100.Algifen by zabírá špatně.Bolesti už nemám denně,ale stejně je to protivné.Jen k té stolici tu mám řídkou až co mi bys nasazen Penicilin 750mg takže si myslím,že mi asi podráždil střevo tračník či tlusté.

Reakce na amálka

MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 71 Likes
A nechce váš lékař zkusit ten Milurit vysadit?A při léčbě širokospektrými antibiotiky průjmy bývají často, je to kvůli tomu, že ATB "vybijí" i bakterie ve střevu, které potřebujete k jeho správné funkci (způsobí tzv, střevní dysmikrobii).Zkuste APo-lactobacillus +1 denně nebo Hylak kapky 3x denně.

Reakce na MUDr. Táňa Andreasová

amálka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý večer,Milurit mi prý vysadit nemůže už ten mi zůstane natrvalo.Jinak gynekologii mám v pořádku teď sem byla na chirurgii s podezřením na kýlu,ale nahmatat mi ji nemohou údajně tříselnou takže čekám sono jenže čekací doba je měsíc a já mám ty bolesti vydržet léky mám jen aulin a ibalgin.Takže buď to bude kýla nebo ještě neurologie a byla sem na odběrech.Kdyby mě to tříslo nebolelo jde to od vnitřního stehna ke stydké kosti do třísla tak žádný problém nemám stolici a moč mám bez problémů.Vůbec žádný průjem nemám a nemám to vodnaté prý stolice kašovitá není průjem.

Reakce na amálka

MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 71 Likes
A užíváte Helicid? Ať z těch léků na bolest nemáte ještě žaludeční vředy. Ať Vám vše dobře dopadne!
S pozdravem
Doktor ve Vašem okolí