Může jiná antikoncepce vyrušit účinky Depo provery

Může jiná antikoncepce vyrušit účinky Depo provery

simina  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
Dobrý den šestým měsícem mi působí antik.injekce Depo provera..a mám po ní tyto problémy..akné, 6 týdnů MS v kuse, náladovost, zadržování vody a s tím spojený výskyt celulitidy...proto další dávku (měla by být 25.1.)už neplánuji..ale řeším jinou vhodnou alternativu antikoncepce..nejlépe pokud existuje nějaká s diuretickým účinkem. Zajímá mě ale...četla jsem, že účinky této injekce přetrvávají až 10 měsíců a já se děsím toho, že mi dalších x měsíců nepůjde zhubnout-mám velkou nadváhu. Dá se antikocepčními pilulkami nějak vyrušit účinek této injekce?..nebo je to jen další "várka" hormonů do těla? Děkuji Vám za odpovědi. H.
MUDr. Vladimír Slavík  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 487 odpovědí
  • 59 Likes
Dobrý den Simono, Vaše obtíže jsou bohužel u tohoto typu antikoncepce ne zcela neobvyklé. Máte-li nadváhu, je pro Vás nevhodná. Špatná zpráva je, že musíte počkat na její eliminaci z těla a menstruaci a poté můžete teprve začít brát jinou antikoncepci. Pro Vás je vhodná ta, která má jako progestin drospirenon, např. Yadine, Yasminelle.... Mějte se moc hezky, V. Slavík
Související recenze a zkušenosti
  Spokojený/á
Doporučuji všem.Skvělý přístup,ani si žena nepřipadá,jako u ne zrovna příjemné prohlídky.Zkrátka doktor,jak má být,milý,hlavně je to člověk na svém místě.Moc děkuji,kdyby takový byli všichni... Více 
  Spokojený/á
Pani doktorka je skvela,na vse vas pripravi,presne rekne ted to zatahne atd,je to velice profesionalni pristup a lidsky,nekde jsem cetla,ze pani doktorka pusobi nepristupne,vubec to tak neni,na vse... Více 
Doktor ve Vašem okolí