HIV infekce: Jaké je riziko u orálního sexu a líbání?

HIV infekce: Jaké je riziko u orálního sexu a líbání?

Tomáš  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, rád bych se zeptal nedávno jsem měl styk se slečnou ve věku 25 let, která nabízí erotické služby. Měli jsme spolu nechráněný orální sex, líbání a pohlavní sex s kondomem. Slečna mi tvrdila, že je zdravá, ale pravda to být nemusela. Čeho bych se mohl bát je možné takto chytit HIV ? Děkuji za odpověď.
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 78 Likes
Dobrý den, při orálním sexu může dojít k přenosu HIV pouze při poraněných ústech nebo pohlavních orgánech, v praxi je tento přenos velmi vzácný. Chcete-li mít 100% jistotu, nechte se otestovat. Za 2-3 měsíce po rizikové události.
S pozdravem
Tomáš  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, tak toho by se dalo všimnout kdyby partnerka měla poraněná ústa nebo stačí malinko ?nebo přes sliny něco chytit? Mě spíš trápí že už je to 3 týdny (7.7.) a už druhý den mi začali bolesti hlavy, závratě, pocity na zvracení, občas mě něco po těle bolí (klouby a tak) a teď mám i menší knedlík v krku ale horečky nemám to si měřím každý den. Spíše jestli jen tohle vše nemám ze strachu. Děkuji za odpověď.

Reakce na Tomáš

MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 78 Likes
Dobrý den, to máte pravděpodobně psychické nebo jde o souhru náhod :-).
S pozdravem

Reakce na MUDr. Táňa Andreasová

Tomáš  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, v úterý 31.7. jsem byl na krvi u obvodní lékařky a krev jsem měl v pořádku jen jsem měl zvýšenou hladinu kyseliny močové v krvi. Chci jít znova v pondělí na krev protože všude se píše že v krvi se HIV objeví až po měsíci což je v sobotu. Stačí jít normálně na odběr krve k obvodní lékařce nebo musím na Vernetologii ? Mám strach sice nemám horečky jen dneska jsem měl 36,7 ale mám strach jelikož se mi na jazyku udělal žlutý flek. Snad nebudu jeden z mála co se nakazil HIV z líbání a že měl od holky nechráněný orální sex. Co jsem na internetu četl tak to vypadá na dnu. Kdybych byl nakažený mohl bych když je to skoro měsíc normálně sportovat ? Jako neomezuje mě nic u hokeje a jiných aktivit, Děkuji za odpověď.

Reakce na Tomáš

MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 78 Likes
Dobrý den,léčba při zvýšené hladině kyseliny močové (hyperurikémii) se nasazuje až při hodnotě nad 600 umol/l. Jinak stačí dieta (omezení alkoholu, červeného masa, atd). Samotný dnavý záchvat se projevuje nejčastěji bolestivým otokem kloubu palce na noze se zarudnutím. Na test HIV můžete jít do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, praktický lékař do nedělá. Jestliže se cítíte dobře, ve sportovních aktivitách vás nic neomezuje.
S pozdravem

Reakce na MUDr. Táňa Andreasová

Tomáš  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, takže u praktického lékaře když si nechám zkontrolovat krev tak nezjistí, že bych měl HIV ? A co na vernetologické ambulanci v Chomutově ? Právě že při sportu mě nic neomezuje, jen když jsem třeba sedím nebo stojím v práci tak se mi kolikrát zamotává hlava a mám pocit malátnosti. Jinak mě jediný děsí že se mi, po necelých 3 týdnech udělal žlutý povlak na jazyku a od čtvrtka jsem mám suchý kašel a rýmu, ačkoliv to je možné díky tréninku kde jsem dostal ránu do nosu a trénoval jsem s lehce krvavým nosem. Jinak zatím jsem horečku neměl. Snad to vše fakt je jen shoda náhod a psychika. Děkuji za odpověď. S pozdravem Tomáš.
Doktor ve Vašem okolí