Chondropatie 4. stupně

Chondropatie 4. stupně

magy  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den.Jsem tyden po operaci kolene a lekar mi zdelili zdrcujici zpravu,ze mam v koleni chondropatii 4.stupne,ze uz tam neni vubec zadna chrupavka,ze tam mam uz jen kost na kost.Je mi 46 a vymenu kolene mi pry udelaj az v 50letech.Co s tim,pracuji na stavbe,coz pry uz nepripada v uvahu,co mam delat?Davaj na chondropatii 4.stupne duchod?nebo se to necha nejak lecit?Poradte mi prosim,jsem z toho dost zdrcenej.Dekuji za odpoved Petr
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Na chp4 těžko říct, zda je nějaký důchod, protože záleží, jak jste věcně a funkčně omezen a to hodnotí dosti přísně posudková. Osobně bych si typnul, že spíš ne. Na fyz práci na stavbě to není, zda a co jste chopen dělat je poněkud složitější- tak něco polosedavé nebo sedavé. Endoproteza není limitovaná věkem, na druhou stranu se nevyplácí spěchat. Jako výkon na vyřešení soc situace a důchodu už vůbec ne. Byl by to hrubě nerozumný přístup.
anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Ahoj Petře,
jsem na tom stejně jako ty. Je mi 47 let, pracuji jako elektrikář-schody,
žebřík a na důchod to prý není. Taky nevím co budu dělat, jsem 3 měsíce po operaci a nechal jsem si do kolene aplikovat krevní destičky. Zaplatil jsem za to asi 15 000 Kč. Po rovině chodím celkem v pohodě, ale schody a šikminy
zvládám pouze s berlemi. Píšu jen proto abys věděl, že nejsi sám kdo je v tak hrozné situaci. Taky jsem z toho zdrcený, rozešla se se mnou přítelkyně
a asi půjdu žebrat na ulici...Chtělo by to sehnat nějakou práci, kde budeme sedět...a to je problém
Tom
magy  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 2 odpovědí
Ahoj.Chtel bych se zeptat.Ty uz jsi zazadal o inv.duchod?Nebo ti nekdo rekl,ze na to neni narok?Mrzi me to,co te potkalo.Petr

Reakce na magy

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Podle mých zkušeností to na žádný důchod nikdo neocení. Tam cesta není.

Reakce na magy

anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Už jsem si o ten důchod žádal, ale asi jsem tomu nedal maximum. Nemocenská byla jen 4 měsíce, chtělo by to rok. Není to ani na částečný důchod, řekli mi , že si mám hledat jinou práci. Polosedavou, méně namáhavou. Nevím co budu dělat až nastoupím do práce a koleno mi bude otékat a hnusně bolet...
tom
Slavka  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
Je mi 46 let a mam obe kolena operovana odstraneni menisku a zadelavani der v kolenou a mam 3-4 stupen a lekarka mi rekla ze na duchod to neni takze mi nezbyva nez sehnat lehci praci a cekat az bude cas na kompletni vymenu kolene
Ambra  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Já jsem byla 23. 9. 2012 u pana Mudr. Lukáče na kmenových buňkách. Byla jsem po artroskopii i plazmě s nulovým efektem a už jsem byla objednána na totální výměnu kolenního kloubu. Pan doktor mi vrátil radost ze života. Škoda, že pojišťovna na tento zákrok nepřispívá, neboť spoustě lidí by tato léčba byla přínosem. Pokud si to můžete finančně dovolit, vřele doporučuji. Ing. Bomská Pavla
anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Ahoj Petře, jak to vypadá s tvým kolenem? Už jsi zkusil nějakou léčbu? S jakým výsledkem? Co práce? Vrátil ses na stavbu nebo jsi na nemocenské?
Kdysi jsme si vyměnili pár řádků. Já jsem elektrikář z Ostravy(Tom) a jsem na tom podobně jako ty, proto mě to zajímá. Začal jsem chodit do práce a zatím jsem dostal tu nejlehčí práci, i přesto mám bolesti a zhoršuje se to.
Držím palce k uzdravení. TOM
aduz1570  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, pane primáři,
obracím se na Vás s dotazem, zda také léčba Orthokain v chirurgické a ortopedické ambulanci, která je součástí Centra zdraví u Bílého lva v Říčanech, je zcela kompatibilní s Vaší ostravskou autologní biologickou léčbou pomocí krevního séra upraveného technologií Orthokine. ˇ6iji v jižních Čechách, a tak Říčany by byly pro mě vhodnou lokalitou.

Zároveň váhám nad svou volbou Orthokainem - mé bolesti kyčle a zad mě vedou k volbě Orthokainu, ale zároveň jiné informace mě od né odvádějí. A proto Vás prosím o vyjádření ke stanovisku České společnosti pro ortopedii a traumatologii (ČSOT). „Účinek PRGF (plasma rich growth factors) na artrotickou chrupavku je spekulativní a vzhledem k PRGF velmi málo pravděpodobný. Určitý účinek by se dal očekávat u kmenových buněk derivovaných z kostní dřeně (je tedy nutný odběr a derivace z kostní dřeně, nikoli z krve, jak bylo uvedeno). Ani u této mnohem sofistikovanější metody však není v indikaci léčba artrózy a ani z publikované literatury není toto patrné. U druhé metody uváděné v Ostravě se jedná pravděpodobně o metodu Orthokine, která pak využívá stejných látek obsažených v krvi stimulovaných dalšími ‚tajemnými látkami‘ přidávanými ke krvi.Výbor ČSOT se tedy domnívá, že se jedná o: - neuvážené a neodzkoušené použití metody, která je indikována pro jinou terapii, - přehnaný entuziasmus nad neověřenými a spekulativními výsledky, - možné nepochopení metodiky u sérových faktorů. - chybí jasné důkazy z experimentálních studií využití této metody, - není dostatek klinických studií, zvláště pak takových, které by vyhovovaly zásadám medicíny založené na důkazech (EBM), jež by prokazovaly přínos léčby pro kloubní chrupavku, - nejsou k dispozici dostatečné údaje, které by specifikovaly rizika a nebezpečí léčby či její vedlejší účinky, - princip metody zůstává prozatím spekulativní a není podložen dostatečnými vědeckými důkazy v uvažované aplikaci. Odborné kolegium proto nedoporučuje aplikaci této metody do klinické praxe a nemůže ji v současné době považovat za metodu lege artis.
(zdroj:http://zdravi.e15.cz/news/check-pro?id=451294&seo_name=mlada-fronta-zdravotnicke-noviny-zdn - ze dne 26.4.2010)

A do třetice dotaz pro Vás - Jaké jsou prokázané vedlejší účinky výše uváděné léčby?

Děkuji Vám za Vaše vyjádření.
A. Veselá
Ambra  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Je mi jedno, že metoda není lege artis, bodejť, doktoři by přišli o zisky- víte kolik lidí má problémy s koleny a u všech praktikují artroskopii a umělé klouby. Já mám po zákroku kmenovými buňkami /v září 2012/ a koleno mě jen občas pobolívá a to už jsem měla termín na výměnu kolenního kloubu /v březnu 2012 artroskopie úplně k ničemu/. Nikdo mě nekontaktoval, abych se podrobila nějakým lékařským posudkům, aby tato léčba kmenovými buňkami mohla být schválena a hrazena z pojištění a věřím, že nejsem sama. Můj dík patří MUDr. Lukáčovi z Ostravy - léčba bez absence, pobytu v nemocnici, bez operace a celkové anestezie, no prostě super. Ještě jednou díky Ing. Bomská, Ostrava
anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Paní Bomská, chtít po Vás telefonní číslo je asi troufalé, chtěl bych se s Vámi třeba i osobně setkat, jelikož máte, jak píšete, výbornou zkušenost s léčbou kmenovými buňkami. Nemohu se k tomu odhodlat, protože je to hodně peněz, které by mi mohly chybět (potřebuji léčit obě kolena, obě kyčle, oba kotníky). Pevně věřím, že nejste fiktivní osoba a zavoláte mi(nebo SMS) na tel.č. 725 463 004.
Děkuji Barteček Tomáš, Ostrava
Louňák  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
jsem objednán k MUDr Lukáčovi na kmenové buňky,zákrok bude proveden 4.6.2013. Mám artrozu 3 st, obě kolen bolí stejně. Zatím nemá z mého okolí nikdo s tím zkušenosti, asi budu první. Velmi rád sem napíšu příspěvek, bude-li léčba účinná.
Petr Klicpera, Louny
Ambra  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Konečně už byl seriozní pořad o léčbě kmenovými buňkami v televizi. Je už načase, aby někdo konečně zakřičel, že nás nemají zbytečně vystavovat zátěži - složité, bolestivé operaci, dlouhé rehabilitaci, když jde tak jednoduše člověku pomoci od bolesti. Ať mi nikdo z pojišťovny netvrdí, že operační zákrok - totální náhrady vyjdou laciněji, než úhrada léčby kmenovými buňkami. Je třeba, abychom byli hlasitěji slyšet, aby nám pojišťovna hradila alespoň nějaký příspěvek. Bomská

Reakce na Ambra

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
aby to náhodou nebylo tak, že jste podlehla mediální masáži medií. Ono totiž obě metody jsou na léčení "nemocných kloubů", ale každá je na něco jiného . Pokud na artrozu, pak jedna je na lehčí stupně, druhá na úplné devastace kloubu. Těžko jednu i druhou metodu používat na oboje.... nebo jednu na všechno.

Reakce na Ambra

anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Dobrý den paní Bomská. Prosím napište mi, kdy ten pořad vysílali a na kterém programu. Rád bych ho dohledal třeba na internetu. Mám taky problémy s koleny i kyčlemi. Děkuji za info.
Tomáš Barteček
anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 8 odpovědí
Dobrý den pane Klicpero. Dejte vědět v každém případě jak se cítíte po zákroku. Taky o něm uvažuji...napište i kdyby se Vám neulevilo. Jestli se to tady v případě negativního výsledku dostane...Díky
Barteček, Ostrava

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí