Deprese a sebevražedné sklony syna

Deprese a sebevražedné sklony syna

hannah  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mám syna, kterému je téměř 12 let. Léčí se asi od 2. třídy pro deprese. Bral Zoloft a Risperdal. Nyní byl hospitalizován pro pokus o sebevraždu. Po důkladném vyšetření zjistili, že deprese nemá, ale jen úzkostné stavy. Pání doktorka mu teď předepsala Zyprexu. Prý by to mělo mít lepší účinky než Risperdal. Můj manžel se bojí jakýchkoliv léků, prý by měli Honzovi stačit Homeopatika. Bojí se, že sklon k sebevraždě je jen důsledek léků. Nevím,kde je pravda, ale bojím se o syna.
Mgr. Zbyněk Bohdal  |  Basic member  |  Trhové Sviny
  • 288 odpovědí
  • 13 Likes
Dobrý večer,
nechci dělat reklamu, ale zkuste se podívat na www:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX,třeba Vás osloví.
S pozdravem Mgr. Bohdal
Mgr. Zuzana Kohoutová  |  Basic member  |  Praha
  • 12 odpovědí
Dobrý večer,
rozumím Vaší obavě o syna. Pokus o sebevraždu je závažným signálem toho, že se trápí a proto je Váš strach namístě. Je dobře, že Honza je v odborné (předpokládám psychiatrické)péči. Rozhodně bych však léky nevysazovala bez porady s Vaší lékařkou, která by měla být kompetentní i k tomu posoudit, že psychický stav Vašeho syna je natolik dobrý, aby se vysadit daly. Myslím také, že Váš syn by potřeboval péči dětského psychoterapeuta, se kterým by se mohl bavit o své situaci a o pocitech, které jej k pokusu vedly. Předepisování homeopatik patří stejně jako předepisování jiných léků do rukou odborníka. Ten by Vám mohl poradit, jak je brát v kombinaci s léky, které už užívá.
Držím Vám palce.
hannah  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Honza v současné době chodí do Esetu do psychoterapeutické skupiny, kde se mu věnují. Problém mám, že manžel by chtěl vysadit léky a místo toho dávat jen homeopatika. Myslí si, že by mu měly stačit. Honza užívá občas Rescue tabletky (Bachovy esence). Vždycky si to bral, když byl ve škole nervózní.
lucynkaV  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
manžel měl druhou ataku schizoafektivní poruchy v létě. Byl 2 měsíce hospitalizovaný, od září ho mám doma. Máme dvouletého syna. Od doby propuštění trpí depresemi. Bere lithium, invegu a už druhá antidepresiva (sertralin). Posledních pár dní to vypadalo nadějně, ale dnes mi oznámil, že nám nehodlá být na obtíž a oběsí se. Prý to nesouvisí s nemocí, ale s tím, že je prostě debil a kripl a není schopný nás zabezpečit a trápí se a už to nemůže vydržet. To mi říkal ve střízlivém stavu.
Ale ráda bych podotkla, že hledá povzbuzení v alkoholu a když jsem se ho ptala na motivaci k tomu, aby se cítil lépe, řekl alkohol. Snažím se ho mírnit, ale i tak si dá třeba 4 piva a kafe s rumem.
Nevím, na kolik alkohol může ovlivnit léčbu, ale prosím a názor odborníka, abych to manželovi dala přečíst a on si z toho něco vzal. Mě už vůbec neposlouchá a mele si svoje, jak je k ničemu a jediné, co mu pomůže je alkohol nebo oběsit se, což je jeho orvotní plán a hodlá to udělat
Mgr. Zbyněk Bohdal  |  Basic member  |  Trhové Sviny
  • 288 odpovědí
  • 13 Likes
Vážená pani, zvládnutí situace, ve které se Váš manžel nachází není vůbec jednoduché a domnívám se, že bez odborné intervence, nejlépe psychologa neobejdete. Jeho onemocnění a léky které užívá se vůbec s alkoholem neslučují, bude docházet k dalšímu a dalšímu oslabování psychiky.
Snažte se manžela, dle možnosti, udržet v klidu, izolovat od alkoholu a po svátcích neprodleně vyhledat odbornou pomoc.
Přeji hodně štěstí Mgr. Bohdal
dead  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
w
kapak158  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
dobry den muj otec 37let .byl v pohode kdyz sel do hospody .pak se vratil abyl v pohode sli z mamkou spat a pak ve 3ráno se vzbudil a chtel odejt byl hodne opili a nemel ridicak .mamka ho drzela a pak sel nabalkon a chtel skocit ale nakonec ne pak utekl ven a vratil se po 20min docela v pohode a chtel si rozbit auto nakonec vipustil jen ventilky .nemohlsem spat a mel sem hruzu .taky bych se zminil ze prisel o 60tisic .dekuji za odpoved .proc sem mel takovy strach nemohl sem spat .ptam se muze to udelat znovu ,a proc to vubec dal .
Mgr. Zbyněk Bohdal  |  Basic member  |  Trhové Sviny
  • 288 odpovědí
  • 13 Likes
Zdravím,
k tomu, proč dělal otec to co dělal bych především potřeboval více informací týkajících se jeho pití alkoholu.
Alkohol, tak jako každá jiná droga postupně mění myšlení a chování lidí, jejich psychiku. Toto se velice často projevuje v době, kdy dotyčná osoba "střízlivý", což by odpovídalo době, kdy k jednání došlo.
Nechci zde uvádět odbornou terminulogii a pod., podstatné však je, že nějaká změna - porucha u otce nastala, a to hlavně jestli pije delší dobu.
Bylo by dobré, s pomocí mamky, když otec bude střízlivý, tak mu vše v klidu, bez výčitek říct, popsat co všechno dělal a zkusit jej přesvědčit, aby se obrátil na odbornou pomoc - adiktologa, drogovou a protialkoholní poradnu, psychologa či psychiatra, kteří se touto problematikou zabývají.
Čím dříve by k tomuto došlo, tak tím je větší šance otci pomoci a tak zajistit, aby se jeho jednání neopakovalo.
S největší pravděpodobností otec bude potřebovat odbornou pomoc - léčbu ambulantní (možná bude stačit)a když ne, tak léčbu ústavní. Tou bych v prvopočátku neargumentoval.
Hlavně to, co se odehrálo nepodceňovat, nějaký čas může být "pauza - klid - pohoda" a pak se vše projeví znovu.
Proto bych situaci řešil co nejdříve Mgr. Z. Bohdal, adiktolog
Farmaceut  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Vazena pani, doporucuji vam neprodlene vymenit psychiatra. nekompetentni psychiatr a spatne zvolena psychofarmaka jsou zde ten problem.

netlacte do nej neuroleptika uz. zoloft je minimalne treba vymenit za jine antidepresivum, ktere neni tridy ssri, kdyz uz syna dopujete.

Risperdal dehumanizuje a je to retardant, dementogen. Kombinace risperdalu a zoloftu privedla syna k sebevrazde, ale staci i zoloft samotny. V USA jsou na krabickach techto leku napsane varovani ze tyto leky (ssri antidepresiva) mohou vest k sebevrazde u deti.

Bylo vubec nutne privest syna k psychiatrovi kdyz mel uzkosti v prvni tride nebo jeste ve skolce...

Doporucuji vam primarne vymenit psychiatra (muzete zkusit i podat zalobu pozdeji, je to jeho zodpovednost, oklamal vas a predepsal tu nejhorsi moznou kombinaci), a snazit se syna dostat z prasku, primarne z neuroleptik, a nakonec i z antidepresiv a anxiolytik.

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí