Bolest zad a hypnóza

Bolest zad a hypnóza

aaa  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Může hypnoza pomoci při zvládnutí bolesti zad?
Jsem 5 let po operaci ploténky, ale navzdory neustálému cvičení i rehabilitaci trpím bolestmi zad - nejen v místě operace / srůsty /, ale i v jiných úsecích páteře, hýždí, nohy, občas i rukou. Prý se s tím mám naučit žít.
Pokud jsou bolesi menší, tak jsem hrdinka, ale silnější ataky mě poslední dobou položí i psychicky. Začnu se třást, potit, nedokážu myslet na nic, kromě bolesti. Snažím se dát do kupy, než přijdou děti ze školy...Ale je to čím dál těžší. Při silnějších bolestech jezdím na injekce, kapačky. Mám předepsanou Doretu, Ibalgin 600, Baclofen nebo Guaracujan.
Děkuji za odpověď Markéta
Mgr. Zbyněk Bohdal  |  Basic member  |  Trhové Sviny
  • 289 odpovědí
  • 13 Likes
Vážená paní,
hypnóza je vysloveně psychoterapeutická technika, proto dokáže pomoci v oblasti psychiky event. psychosomatiky.
Je nutné rozlišit, co je původem bolesti, zda tělo či psychika, event. do jaké míry, v jakém poměru.
Netvrdím, že hypnoterapie vůbec nedokáže pomoci, netvrdím ani opak, je to velice individuální.
Kolikrát se člověk "bojí jen náznaku bolesti" a dovede si ji zněkolikanásobit nebo i "přivolat". To se potom dá hypnózou eliminovat, protože největší problém je v psychice.
Celý případ by chtěl v klidu vyhodnotit a následně stanovit postup jak dál.
Máte-li zájem, kontaktujte mne přímo, kontakt na mne najdete v rámci "XXXXXXXXXXXXXXXX".
Přeji hodně zdaru Mgr. Bohdal
Mgr. Helena Třísková  |  Basic member  |  Chlumec nad Cidlinou
  • 98 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den, paní Markéto. Vaše přetrvávající bolesti po operaci mohou znamenat, že došlo k poruše na energetickém systému těla, bohužel se tím lékaři nezabývají (raději předepisují léky na bolest). Určitě Vám doporučuji vyhledat EFT terapeuta - pomocí EFT metody "opravíte" energetický systém a zbavíte se bolesti. Úspěch přeje a zdraví Mgr. Třísková terapeut energetické psychologie&EFT

Související recenze a zkušenosti

Brko 22.11.2011
Spokojený/á

Dobrý den, pan Magistr nám velice pomohl s naším problémovým synem. Může jen doporučit.

Doktor ve Vašem okolí