Echokardiologie plodu

Echokardiologie plodu

lenka  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Dobrý den,dnes jsem byla na vyš.echokardio v ústí n/Labem,jsem cca začátek 20.týdne těhotenství.Jsem trošku vyplašená pan doktor mně objednal znovu termín určil na 8.7. tzn.za 3týdny s tím,že je vše v pořádku s tím co vidí dnes,ale že se musí počkat.V lékařské zprávě stojí toto:Symetrie komor,levokardie,AV chlopně norm.průchodné i FO,velké tepny se norm.kříží s norm.toky,AO i dukt.oblouk vypadají norm.,více nelze.Pro definitivní závěr nezbytná detailní kontrola 8.7.Mohu poprosit o vysvětlení pro laiky,mám docela strach-jestli je všechno v pořádku a co z toho vlastně plyne.Děkuji moc za odpověď!!!!
MUDr. Miloš Debnár  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Šumperk, Oskava
  • 1078 odpovědí
  • 48 Likes
To co popisujete je fysiologické/v normě/.Vyšetřující lékař chce pravděpodobně počkat do 22-23 týdne gravidity/nejvhodnější doba provedení UZ na vrozené srdeční vady/ nebo byl UZ obraz srdce nepřehledný,takže s časovým odstupem chce toto vyšetření opakovat.
lenka  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Moc Vám děkuji za odpověď!!!
MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 229 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den,
vše, co bylo popsáno panem doktorem při vyšetření (stavba srdce a cév z něj odstupujících) je v pořádku. Jen pan doktor zřejmě hůře viděl a aby si byl naprosto jistý, objednal si Vás ještě jednou. Nicméně, v současné chvíli se dle jeho zprávy nemáte čeho obávat
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.
Profema - centrum fetální medicíny s.r.o.
lenka  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Moc Vám děkuji za odpověď-už jsem klidnější!!!

Související recenze a zkušenosti

SandraZav 3.8.2018
Spokojený/á

Velmi doporucuji pana doktora. Cele těhotenství jsem mela syna KP. Pan doktor po vysetreni maleho pretocil,ale bohužel maly tak do porodu nevydrzel. Diky důvěře k panu doktorovi (kterou si mimochodem hned ziskal svym cho... Více 

Registrovaný uživatel 14.3.2016
Spokojený/á

Na geneticke  nám ve 12. týdnu těhotenství naměřili u plodu NT 6,0 mm. Bez jakýchkoliv dalších vyšetření nás poslali na ukončení těhotenství - že není šance, aby bylo dítě s takovouto hodnotou NT zdravé. Ukončení těhoten... Více 

2 Likes   3 Komentářů  
Doktor ve Vašem okolí