Potvrzené těhotenství, ale neodpovídá poslední menstruaci

Potvrzené těhotenství, ale neodpovídá poslední menstruaci

Lenka88Lenka  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den, jsem v takové nejistotě, tak bych se chtěla zeptat na názor nějakého lékaře. 29.10.2015 jsem byla u svého gynekologa, protože jsem si dělala těhotenský test a vyšel jasně pozitivní - jasné dvě čárky, žádné vybledlé. První den poslední menstruace je 17.9.2015. Podle výpočtu bych tedy měla být přibližně v 6.týdnu těhotenství....byla jsem u gynekologa, protože mě začalo bolet v krku a měla jsem zvýšenou teplotu, tak jsem nevěděla, jestli si mohu vzít nějaké tišící léky. A pan doktor mi po ultrazvuku řekl, že to vypadá na počínající těhotenství, ale vůbec to neodpovídá podle termínu poslední menstruace. Do papíru pro praktického lékaře mi napsal toto: Dg: N911, Amenorea 6+0, nález sono: děloha v AVF se sliznicí 12mm, naznačené echo gest.váčku 2,3mm. Okolí bpn. Doporučil mi paralen a kontrolu u něj za 14 dní. Řekl mi, že asi s největší pravděpodobností těhotná budu....asi jsem se ho měla zeptat hned, ale nebylo by úplně dobře a nechtěla jsem pana doktora příliš zdržovat (protože mě vzal mimo i když jsem nebyla objednána), ale teď mi to vrtá hlavou a nevím, jestli tedy jsem nebo nejsem těhotná, jestli je to nebo není v pořádku, když říkal, že to neodpovídá podle menstruace....tak teď nevím....a jsem docela v napětí a dalších 14 dní nevím jak to vydržím. Děkuji za názor.
MUDr. Miloš Debnár  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Šumperk, Oskava
  • 1078 odpovědí
  • 48 Likes
Datum otěhotnění může být jiný než 17.9.Jste-li bez potíží budete muset navštívit gynekologa za 14 dní.V případě bolesti břicha nebo krvácení /"špinění/je nutné navštívit gynekologa ihned.Já dávám kontroly po týdnu a ještě doplňuji UZ vyš odběrem krve /beta HCG/a tento odběr opakuji za 14 dní.Zdvojnásobení hodnot HCG za 48 hodin svědčí pro prosperující graviditu/doubling time/.V případě HCG 2000 a výše a prázdného gestačního váčku doporučuji hospitalisaci k diff.dg. mimoděložní gravidity.

Související recenze a zkušenosti

SandraZav 3.8.2018
Spokojený/á

Velmi doporucuji pana doktora. Cele těhotenství jsem mela syna KP. Pan doktor po vysetreni maleho pretocil,ale bohužel maly tak do porodu nevydrzel. Diky důvěře k panu doktorovi (kterou si mimochodem hned ziskal svym cho... Více 

Registrovaný uživatel 14.3.2016
Spokojený/á

Na geneticke  nám ve 12. týdnu těhotenství naměřili u plodu NT 6,0 mm. Bez jakýchkoliv dalších vyšetření nás poslali na ukončení těhotenství - že není šance, aby bylo dítě s takovouto hodnotou NT zdravé. Ukončení těhoten... Více 

2 Likes   3 Komentářů  
Doktor ve Vašem okolí