Špatná vizualizace na ultrazvuku

Špatná vizualizace na ultrazvuku

Misheee  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
Dobrý den,
prosím o Vaši radu. Jsem 18tt+1. Na 12tt jsem byla na screeningu v prvním trimestru. Bohužel mi nešel udělat "klasický" vnější ultrazvuk, kvůli neprostupnosti (??? nevím zda je to ten správný výraz) stěn, nebylo vidět nic. Paní doktorka mi mohla udělat jen vnitřní ultrazvuk. Všechny výsledny mi vyšly, naštěstí, dobře.
Dnes jsem na internetu četla, že tento vnitřní ultrazvuk lze dělat max. do 20tt.
Nyní jsem objednána na "velký" orgánový ultrazvku na termín 22tt+1. Mám obavy, že nebude možné tento důležitý ultrazvuk provést.
Moc prosím o Váši radu...
Děkuji!!!
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 973 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den,

je celá řada faktoru kteři můžou ovlivnit kvalitu obrazu na UZ, npř. konstituce pacientky ,poloha plodu a množství plodové vody,kvalita přístroje
atd.Pravděpodobně tam kam jste objednaná budou mít přístroj tzv. vyšší třídy který umožní lepší obraz a i plod bude o měsíc větší.

S pozdravem,

MUDr Ilič
kyry20  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den prosím o radu ,mám už přes tyden spoždění ,2 pozityvní testy ale přesto ještě nejde gravidyta vydět, na ultrazvuku doktorka mi řekla že mám sice zvetčení sliznice ale plod ještě nevydí pichla mi iněkci na vyvolání menstruace a já se bojím že to přeruší mé udajné těhotenství proto jsem ptám jestli je to možné a mohu o miminko přijit ,ja si myslim že měla ještě aspoň tyden počkat jestli se to neukáže a ne hned takto zakročovat Děkuji za odpověd.
MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 213 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, VAše paní doktorka Vám určitě i brala krev a rozhodla se dle výsledků těchto testů. Výsledky hormonů ve VAší krvi napoví, zda je šance miminko uvidět či ne, dle hladin hormonu HCG. Pravděpodobně jí nvýsledky naznačily, že těhotenství se nezakládá.
Neznám Vaše kompletní výsledky a ani jsem Vás neviděla na UZ, nemohu se k této věci tedy více přesněji vyjadřovat.
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.

Reakce na MUDr. Veronika Frisová

kyry20  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Právě že nebrala jen mi řekla že jestli jsem těhotná tak mi to nic neudělá ,tak asi budu muset počkat co se teda bude dít ale moc děkuji za odpověd

Reakce na kyry20

MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 213 odpovědí
  • 2 Likes
Boužel, opravdu se tedy nedá nic jiného dělat než počkat, více Vám pomoci nemohu. Určitě by jste měla mí UZ kontrolu, těhotenství by také mohlo být mimo dělohu.předpokládm ale, že na kontrolu Vás paní doktorka pozvala...
s pozdravem
Dr. Frisová Veronika

Reakce na MUDr. Veronika Frisová

kyry20  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Ne také mě nepozvala jen mi řekla ať příjdu jestli to nedostanu ,no už mám o doktorce velké pochybi ,prosím jen ještě může te mi napsat jestli to opravdu plodů nemůže ublížit jen ať jsem klidná děkuji a přeji hezký den

Reakce na kyry20

MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 213 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, nevím, jaký lék Vám Vaše paní doktorka aplikovala a nemohu situaci hodnotit. Neznám přesně všechny detaily a u Vás to již stejně situaci nezmění (lék již byl aplikován).
Pokud by jste měla klinické obtíže (bolesti břicha), dojděte si určitě na UZ vyšetření. Nejste-li s paní doktorkou spokojena, můžete samozřejmě změnit gynekologa, je to plně ve Vašich možnostech. Opravdu ale není vhodné chtít po jiných lékařích, aby hodnotili péči Vaší paní doktorky, není to vhodné a navíc neznáme kompletní problematiku. Chce-li někdo poradit, pomoci na těchto stránkách radou můžeme, nejsou však určeny k hodnocení lékařů jejich kolegy. Prosím, snažte se to pochopit. Lékaře si každý může a musí zvolit sám.
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr

Reakce na kyry20

MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 213 odpovědí
  • 2 Likes
Jediná věc, co pro Vás mohu opravdu udělat, provést UZ kontrolu a zjistit, zda jste v pořádku a zda se vyvíjí/nevyvíjí miminko. V případě, že ndostanete měsíčky a nebudete mít bolesti vedoucí k cestě do nemocnice. Toto vyšetření by jste si musela uhradit, protože nejste v mé péči a nemám smlouvy s pojišťovnou, nicméně tato varainta je pro VAše uklidnění možná
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.

Reakce na MUDr. Veronika Frisová

kyry20  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Moc vám děkuji, ale já si zitra zajdu k byvalému doktorovi, snim jsem byla naprosto spokojená ,jen je daleko snad to dobře dopadne moc vám ještě jednou děkuji .Měla jsem jen strach abych v případě těhotenství nepotratila sté vyvolavací iňekce .
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 973 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den,

předpokládám že jste dostala Agoluton což je běžné tak že tato injekce bud vyvola menstruaci u netěhotných žen a nebo upevní a nepožkodí již existujicí těhotenství, tak prosím bez obav.

S pozdravem,

MUDr Ilič

Související recenze a zkušenosti

SandraZav 3.8.2018
Spokojený/á

Velmi doporucuji pana doktora. Cele těhotenství jsem mela syna KP. Pan doktor po vysetreni maleho pretocil,ale bohužel maly tak do porodu nevydrzel. Diky důvěře k panu doktorovi (kterou si mimochodem hned ziskal svym cho... Více 

Registrovaný uživatel 14.3.2016
Spokojený/á

Na geneticke  nám ve 12. týdnu těhotenství naměřili u plodu NT 6,0 mm. Bez jakýchkoliv dalších vyšetření nás poslali na ukončení těhotenství - že není šance, aby bylo dítě s takovouto hodnotou NT zdravé. Ukončení těhoten... Více 

2 Likes   3 Komentářů  
Doktor ve Vašem okolí