Vývoj plodu na začátku těhotenství

Vývoj plodu na začátku těhotenství

lucie  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
5. 2. u mě proběhla inseminace, po které jsem otěhotněla. Poslední menstruace 18.1. Docházím na specializovanou kliniku zabývající se neplodností. Dnes jsem byla na ultrz, na kterém je vidět pouze gestační váček bez plodu. Doktor mi řekl, že to nevypadá dobře a že je možné, že se plod přestal vyvíjet. Za týden mám přijít opět na ultrazvuk. Prosím vás je ještě naděje, že se plod objeví a proč tomu tak není, co je špatně? Jsem strachy bez sebe. Děkuji za odpověď
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 326 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

naději ještě máte,ale je nutný další ultrazvuk.Musí být vidět struktury plodu a srdeční akce.Podle data inseminace, které udáváte, by mělo být stáří těhotenství kolem 8 týdnů.Kontrolní ultrazvuk by měl dát jasno.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
lucie  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Asi tedy počítám špatně, protože jsem se mylně domnívala, že stáří plodu je 6+4dny. Pokud mi tedy lékař příští týden sdělí, že plod se srdíčekm stále nevidí, jak dlouho bych podle Vás měla ještě čekat, než se rozhodne o revizi? O revizi tedy hovořil už při posledním ultrazvukovém vyšetření a nikdy mi nesdělil, ve kterém týdnu těhotenství se nacházím. Měla jsem si to spočítat sama od data prvního dne poslední menstruace, ale to se mi nějak nezdá, když přesně víme, že inseminace proběhla 3. 2. a 5.2.
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 973 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den,

tak určitě je třeba opakovat UZ,a přičnou proč se případně plod nevyvijí nelze s jistotou určit obvykle je to vývojová vada ,tak probíhá přírodní selekce, a nemusí se opakovat v dalším rěhotenství.

S pozdravem,

MUDr Ilíč
lucie  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Děkuji za odpověď. Mám diabetes kompenzovaný inztulínovou pumpou. Je možné, že nemoc je příčinou špatného vývoje plodu? Děkuji.

Reakce na lucie

Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 326 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

pokud ne UZ nebudou struktury pldou, jedná se o zmlklý potrat a zde bych doporučovat revizi , velmi šetřně provedenou,v co nejzazším termínu.Doporučuji MNO Fifejdy.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXX. com

Související recenze a zkušenosti

SandraZav 3.8.2018
Spokojený/á

Velmi doporucuji pana doktora. Cele těhotenství jsem mela syna KP. Pan doktor po vysetreni maleho pretocil,ale bohužel maly tak do porodu nevydrzel. Diky důvěře k panu doktorovi (kterou si mimochodem hned ziskal svym cho... Více 

Registrovaný uživatel 14.3.2016
Spokojený/á

Na geneticke  nám ve 12. týdnu těhotenství naměřili u plodu NT 6,0 mm. Bez jakýchkoliv dalších vyšetření nás poslali na ukončení těhotenství - že není šance, aby bylo dítě s takovouto hodnotou NT zdravé. Ukončení těhoten... Více 

2 Likes   3 Komentářů  
Doktor ve Vašem okolí