Prekanceróza předkožky a žaludu

Prekanceróza předkožky a žaludu

dan  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, Navštívil jsem venerologa a urologa pro nehojící se zánět předkožky a později i žaludu. Venerolog mě poslal k urologovi na odběr materiálu pro vyloučení prekarcenozy, ale ten mně navrhl obřízku a nález na žaludu, že se ztratí.
To, že prekarcenoza má původ v HPV či jiných virech a bakteriích je jasné, ale nechápu, proč mně nikdo neudělá krevní testy na HPV, mykoplazmata, ureoplazmata, chlamydie aj. Proč postupují lékaři systémem pokus-omyl? Vždyť to musí stát více peněz než hromadné vyšetření v laboratoři.
Mé problémy se týkají od roční bolesti v krku, zhoršeného vidění, občasného motání přes částečnou ztrátu citlivosti dolních končetin až po bolesti hlavy, hučení až pískání v hlavě a chvění a pocukávání na různých částech těla, ale nejvíc dolních končetin. Nikdo nebere můj zdravotní stav jako celek, ale každý mě vyšetří jen ve svém oboru a řekne "to je psychikou". To, že jsem žádný stres neprodělal je nezajímá. Obvodní doktor se mi směje do očí a posílé mě na psychiatrii. Změnit obvoďáka není tak snadné, všichni mají plný stav. Vše trvá více než rok a před tím jsem žádné větší potíže neměl.

Co mně poradíte?
doc. MUDr. Miroslav Hanuš, CSc.  |  Basic member  |  Urologie  |  Praha
  • 49 odpovědí
Nehojící se záněty vnitřního listu předkožky , přecházející na povrch žaludu mohou být vyvolávající příčinou nádorového onemocnění, především žaludu. Tam, kde se nedaří konzervativně stav zlepšit a trvá dlouho, je na mistě provedení obřízky. Tím se získá také průkazný histologický materiál. Ureaplasmata a chlamydie nejsou v tomto případě podstatné. Pouze oddalují léčebný výkon. HPV má klinický obraz, který lékař při vyšetření posoudí a navrhuje optimální postup. Tím je u vás indikace obřízky. Když už se zmiňujete o ekonomice, tak detailní typizace HPV činí téměř 20000Kč a vyšetření dalších kmenů 5000Kč. To jen pro představu logiky a nákladnosti postupu. Je dobré tato čísla také uvádět. Medicína má své postupy, vyžadující souborný pohled, syntézu a analýzu každého zdravotního stavu. Proto studium trvá tak dlouho a lékař v něm pokračuje celý život. Tím, že si něco přečtete na internetu, ještě neznamená, že jste schopen problém pochopit. Pokud budete k lékaři přistupovat způsobem, který popisujete, budete mít nepochybně problémy u každého lékaře.
dan  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji za odpověď.

Nepochybuji, že studium trvá několik let a že lékaři ví o problematice víc než ostatní.

Mně se jen nelíbí, že jsem odesílán na odstranění předkožky aniž by se udělala jiná vyšetření, která by třeba odhalila důvod mojich potíží. Odstranění předkožky moje trable nevyřeší, bohužel.

Nevím, jestli je ještě další konzervativní léčba, ale již jsem vyzkoušel Fungidicin, Framykoin, Canesten, Pimafucort (prudká reakce), Hypermangan a vše s negativním výsledkem. Je otázkou, zda jsou mé problémy způsobené nálezem na penisu. Já si myslím, že je to naopak, že je příčina někde jinde a projev na penisu je jen důsledek.
V únoru mně byla nasazena antibiotika, tuším Doxybene, a po nich se mně nález na penisu na 3týdny ztratil. V květnu jsem mazal výše uvedenými prostředky bez výsledného efektu. V cca červnu se objevilo brnění a pocukávání a potom to šlo se mnou šupem. Nyní jsem třetí měsíc na Azitromycinu, který mi pomohl alespoň dostat se do stavu, kdy mohu pracovat, i když s problémy.

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí