Zapomenutá tableta

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Zapomenutá tableta

Dobrý měla bych dotaz ohledně vynechání antikoncepce. Zapomněla jsem si vzít první pilulku z platíčka v první den (takže jsem si ji tedy vzala po více jak 12 hodin než jsem původně měla). Proto jsem si dle návodu užívání antikoncepce vzala druhý den v pravidelné době užívání dvě pilulky najednou. Krátce po skončení užívání předchozího platíčka (tedy ve dnech,kdy se pilulky neberou) jsem měla pohlavní styk (je to přesně týden zpět o zapomenutí si vzetí první pilulky. Chtěla bych se zeptat, jaká existuje možnost, že otěhotním, pokud velká, tak zda je možné ještě v této době tomu prostřednictvím rady gynekologa zabránit. Děkuji za odpověď.

14.7.2010 09:13

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zapomenutá tableta

Dobrý den,
pokud to berete již delší dobu npř více jak 3 měsíce tak by opždění o 1 zbl nemělo mít vliv

S pozdravem ,MUDr Ilič

14.7.2010 10:23

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Zapomenutá tableta

Děkuji za radu. Chtěla bych se přesto ještě zeptat, zda si myslíte, že bych raději měla konktaktovat svého gynekologa, abych případnému otěhotnění zabránila. Všude čtu, že po zapomenutí pilulky v prvním týdnu po 12 hodinách je velká možnost otěhotnění. Proto by mě zajímalo, zda existuje možnost užití nějaké tablety nebo preparátu, abych měla jistotu, že opravdu neotěhotním. Nechráněný pohlavní styk jsem měla 2.den po užití poslední pilulky z předchozího plata. A první pilulku následujícího plata jsem vzala o 24 déle, než jsem měla vzít (spolu s 2.pilulkou současně). Jinak antikoncepci užívám pravidelně. A dále,jak dlouho bych se tedy nyní měla po tomto incidentu bezpečně chránit. Děkuji za odpověď.

14.7.2010 12:54

Dobrý den

OK at se Váš gynekolog podívá na UZ na výšku slinice a na vaječníky a pak at se rozhodné

S pozdravem,MUDr Ilič

14.7.2010 13:14

Zapomenutá pilulka a sex

***P O R A D T E ! HEZKÝ DEN,zapoměla jsem užit jednu pilulku HA,ten den jsem měla nechráněný styk,až další den jsem užila zapomenutou pilulku plus tu pro daný den (2najednou. 6 den ode dne zapomenutí,ale už pak řádného užívání, jsem měla nehráněný styk zase.Mohla jsem otehotnět?Musím vynechat 7denní pausu a pokračovat v dalším plátíčku?

29.1.2011 22:06

RE: Zapomenutá pilulka a sex

Dobrý den,

aby jste zjistila v jakém stavu je sliznice atd je nejlépe provést UZ
vyšetření a pak se rozhodnout jak dál.

S pozdravem,

MUDr Ilič

30.1.2011 08:35

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
Zapomenutá tableta

Dobrý měla bych dotaz ohledně vynechání antikoncepce. Zapomněla jsem si vzít poslední pilulku z platíčka (neužila jsem ji vůbec, HA Milligest).Chtela jsem se zeptat kdy mám začít užívat nové plátičko(jestli po sedmidenní pauze nebo po 8 dnech)a od kdy budu zase chráněná. Děkuji za odpověď.

31.1.2011 21:56

Kvalitní  (19)    Nekvalitní  (0)

Dobry den moc prosim o odpoved.Nevzala jsem si posledni pilulku z plata tedy pauza byla 8denni,v te pauze byla normalni menses,plus jsem v te dobe brala 3dny ATB Sumamed.Zacala jsem pa brat normalne z noveho baleni a sesty den mela nechraneny styk.Je moznost otehotneni?? Tri dny po styku jsem mela slabe dvoudenni krvaceni a bolesti bricha.Dekuji za odpoved.

24.10.2011 11:22

Dobrý den,

je to možné ale velice málo pravděpodobné, můžete si udělat test z ranní moči nyní a opakovat za týden,

S pozdravem,

MUDr Ilíč

24.10.2011 12:37

Zapomenutá pilulka 1.den cyklu

Dobrý den, chci se zeptat, jaká je možnost otěhotnění, jestliže jsem si zapomněla vzít pilulku první den, kdy se má začít brát (tedy po menstruaci) s přítelem jsme měli druhý den nechráněný styk, později téhož dne jsem přišla na to, že jsem si zapomněla vzít pilulku a okamžitě si jí vzala. Prášky Katya beru už cca 9 měsíců. Děkuji za odpověď.

9.2.2011 20:53

Kvalitní  (33)    Nekvalitní  (0)
Dvě zapomenuté tablety!!

Dobrý den, e sobotu ve třetím týdnu jsem měla sex a ten den večer a i ve neděli jsem si zapomněla vzít antikoncepci Celist, když sem to v pondělí zjistila vzala jsem si tři najednou, jaká je možnost toho, že bych mohla být těhotná? Děkuji moc

14.3.2011 16:53

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (8)
RE: Dvě zapomenuté tablety!!

Dobrý den,

nejlépe je provést UZ a vidět folikulární růst a výšku sliznice,tak budete vědět riziko od selhání HA,

S pozdravem,

MUDr Ilič

15.3.2011 10:05

Zapomenutí 1. tablety

Dobrý den, v sobotu jsem si měla vzít první pilulku z platíčka a zapoměla jsem na to a už je čtvrtek, mám si jí vzít ve čtvrtek a využívat celé plato, nebo mám počkat do další menstruace a začít je brát až potom.Děkuji za odpověd

7.4.2011 19:57

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)
Užití antikoncepce za více než 12 hod

Beru antikoncepci 2 týdny. První týden jsem ho brala pravidelně, ale pak jsem si jednu zapomněla dát,ale do 12 hodin jsem ji užila. Pak jsem zapomněla, ale tentokrát do bylo přes 12 hodin. To jsem užila nálsedující den 2 tablety. Chtěla bych se zeptat, jestli mám užívání nechat, nebo pokračovat.

13.4.2011 20:28

Dobrý den
moje přítelkyně si v polovině užívání HA zapoměla vzít čtyři pilulky. Následkem toho dostala menstruaci dřív. Prášky začala brát hned po těch čtyřech dnech. V období takto vyvolané menstruace jsme měli nechráněný styk. Jaká je šance na otěhotnění?
Děkuji

16.4.2011 12:20

Dobrý den,

pokud jste měli PS v období menstruace jak píšete tak pravděpodobnost gravidity je malá,

S pozdravem,

MUDr Ilič

16.4.2011 15:14

Zapomenutá tableta

Dobrý den,
užívám Chloe a zapomněla jsem si vzít 17. tabletu, kterou jsem si vzala až na druhý den (cca po 18. hodinách). Následující 4 zbývající prášky jsem si vzala, tak jak jsem měla. A teď jsem už vzala 2 placebo tablety. Nechráněný styk jsem měla po 1. placebo tabletě. Je tu možnost otěhotnění? Děkuji

1.5.2011 20:49

Dobrý den,

myslím si že tiziko gravidita je velice nízké,

S pozdravem,

MUDr Ilič

2.5.2011 10:30

Dobrý den, vynechala jsem omylem 3 tabletky (neměla jsme je sebou když jsme byla pryč) a dostala jsem pak hned menstruaci (o 10 dnů dřív). Mám plato dobrat nebo ne? a jak mám pak pokračovat v užívání?

7.5.2011 09:11

Dobrý den,

jeden z možbých postupu je odemenstruovat a a začít nové plato od V dne M , ale pozor v I přestávce nebudete chráněna.

S pozdravem,

MUDr Ilič

7.5.2011 18:57

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Zapomenutá tableta

Dobrý večer, včera, tedy v sobotu, jsem si zapomněla vzít tabletu. Beru HA Lindynette 20 a měla jsem pohlavní styk, dnes jsem vzala 2tablety najednou. Je něaké riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď.

9.5.2011 11:19

Ahoj antikoncepci beru jen 5 měsícu,beru Yasminelle teď v pondělí jsem si omylem zapoměla vzít prášek a přišla jsem na to až v uterý večer,tudíž jsem se do těch 12 hodin nevešla,tak jsem si v uterý vzala ty prášky dva jeden za pondělí a druhý za uterý....bylo to ve 3 týdnu....a ve čtvrtek jsem měla dostat menstruaci,ale já ji dostala již v uterý a na té krabičce psali,že buď mám zahajit hnedka těch 7 dní jak se ty prášky neberou a nebo mám užít vynechanou tabletu a těch 7 dní prášky brat,aby jsem menstruaci neměla....já si vybrala to druhé a prášky poctivě beru,ale menstruaci mám pořát.....a teďkom nevím,zda jsem někde neudělala chybu....s přítelem jsem měla nechráněný sex dva dny přd vynecháním toho prášku....poraďte prosím jak dál postupovat a zda mohu otěhotnět.Děkuju a zdravím.Klára

20.5.2011 21:04

Ahoj antikoncepci beru jen 5 měsícu,beru Yasminelle teď v pondělí jsem si omylem zapoměla vzít prášek a přišla jsem na to až v uterý večer,tudíž jsem se do těch 12 hodin nevešla,tak jsem si v uterý vzala ty prášky dva jeden za pondělí a druhý za uterý....bylo to ve 3 týdnu....a ve čtvrtek jsem měla dostat menstruaci,ale já ji dostala již v uterý a na té krabičce psali,že buď mám zahajit hnedka těch 7 dní jak se ty prášky neberou a nebo mám užít vynechanou tabletu a těch 7 dní prášky brat,aby jsem menstruaci neměla....já si vybrala to druhé a prášky poctivě beru,ale menstruaci mám pořát.....a teďkom nevím,zda jsem někde neudělala chybu....s přítelem jsem měla nechráněný pohlavní styk dva dny přd vynecháním toho prášku....poraďte prosím jak dál postupovat a zda mohu otěhotnět.Děkuju a zdravím.Klára

20.5.2011 21:11

Dobrý den pane doktore. Byla bych Vám vděčná za radu. Ve středu jsem dostala menstruaci, v sobotu mám začít brát další pláto HA. Problém je v tom, že nové pláto antikoncepce budu mít k dispozici až v pondělí.. Chtěla bych se proto zeptat, zda nedojde k porušení antikoncepčního účinku při jedno a půldenním posunu, budu ovulovat?Děkuji.

22.5.2011 18:32

Dobry den rada bych se zeptala,uzivam tabletky tak jak mam,ale jeden vecer jsem byla na zabave a nasledne trochu zvracela,rano coz bylo do 12 hodin od doby kdy tabletky uzivam vzala,dalsi,ale ze stejneho platicka,coz znamena,tabletku na dalsi den,a na netu jsem se docetla,ze je zde potom mala spolehlivost,jelikoz tabletky nejsou uzivany po dobu 21dni mohla bych se zeptat,jaka je pravdepodobnost,ze kdyz budu mit nechraneny pohl.styk tak otehotnim???diky za odpoved.

25.7.2011 15:19

Zapomenutá tableta

Dobry den rada bych se zeptala,uzivam tabletky tak jak mam,ale jeden vecer jsem byla na zabave a nasledne trochu zvracela,rano coz bylo do 12 hodin od doby kdy tabletky uzivam vzala,dalsi,ale ze stejneho platicka,coz znamena,tabletku na dalsi den,a na netu jsem se docetla,ze je zde potom mala spolehlivost,jelikoz tabletky nejsou uzivany po dobu 21dni mohla bych se zeptat,jaka je pravdepodobnost,ze kdyz budu mit nechraneny pohl.styk tak otehotnim???diky za odpoved.

25.7.2011 15:20

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nějaké riziko, v případě, že ve 3 týdnu jsem si jeden den vzala 2 tablety a na konečný den mi tudíž chybí tableta. (Užívám mercilon) Děkuji

29.7.2011 20:19

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na riziko otěhotnění, pokud jsem si vzala 3. tabletu z plata o cca.14 hodin později a těsně předtím měla pohlavní styk...beru antikoncepci stodette (už asi rok)

děkuji za odpověď

23.10.2011 16:39

Dobrý večer,
Zapomněla jsem cca před měsícem užít jednu tabletu začala jsem lehce krvácet a krvácení přetrvávalo..tak jsem vynechala sedmi denní pauzu a pokračovala v dalším platičku,ale krvácení nepřestalo.Muj gynekolog mi píchl injekci aby to přestalo, ale stále nic.Tak mi doporučil abych posledních 5 tablet co mi zbylo, vyhodila a začala sedmi denní pauzu.Jsem i v této pauze chráněná?..

4.11.2011 22:20

Dobrý den,

to bych nerizkovala a není to jiste lepší bude bez poh. styku,tepreve když začnete nový platíčko od 11 dne pokud nebudete krvácet, dělala jste si těhotenský test z moči??

S pozdravem,

MUDr Ilič

5.11.2011 17:27

dnes mi skončila 7 denní pauza a vzala jsem si první tabletku z noveho platička, v pátek proběhl pohl.styk , ale praskl kondom! Takže možnost otěhotnění je?!

6.11.2011 18:07

Dobrý den,

když to berete prvidelně jste chráněná a i v pauze,

S pozdravem,

MUDr Ilíč

7.11.2011 11:59

no jak jsem psala,po vynechané tabletě jsem to pak brala pravidelně..a vynechala jednu sedmi denní pauzu. A pak z druhého plata 5 vyhodila abych prestala krvácet. Tak to jsem si oddechla, děkuji.

7.11.2011 18:38

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zapoměla jsem si vzit jeden prášek z antikoncepce a nevim v jaký den,zjistila jsem to dva dny pred dobrani dvou prášků tak se chci zeptat jestli ten poslední prášek si mám vzít když už bych je brát neměla.

1.4.2012 15:23

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zapoměla jsem si vzít první tabletu z prvního platíčka po vynechání týdenní pauzy. Následně jsem si vzala v pravidelný čas dvě tabletky najednou. v týdnu vynecháni jsem měla pohlavní styk. Jsem ted nechráněná?Je možné otěhotnět. Děkuji za odpověd

30.11.2011 06:52

Zapomenutá tableta - Stodette

Dobrý den,
moje přítelkyně bere antikoncepci Stodette. Včera si ho zapomněla vzít a vzala si ho až o 14 hodin později, chtěl bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění a jeslti by jste doporučoval/a aby jsme navštívili lékaře a požádali o tabletu proti těhotenství. Předem děkuji za odpověď.

29.1.2012 19:26

RE: Zapomenutá tableta - Stodette

Marek: tabletu proti těhotenství můžeš koupit nyní i volně v lékárně, má se to brát do 72 hodin (Escapelle nebo Postinor 2)

29.1.2012 21:44

Dobrý den, HA užívám pravidelně, včera jsem měla vzít tabletku poslední z 1. týdne ale zapomněla jsem, vzala jsem ji po 15 hodinách a v sobotu měla nechráněný PS, chci se zeptat jaké je riziko otěhotnění? děkuji Jana

30.1.2012 09:52

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli stále účinkuje antikoncepce (Natalya),když jsem si zapoměla vzít předposlední tabletu v platíčku a vzala jsem si jí až za 20 hodin?Beru jí ve 14:00 a tabletu jsem si vzala az druhý den v 10:00 a ve 14:00 jsem si vzala normálně další.A začala jsem hned brát další platíčko.Pokud není antikoncepce účinná,za jak dlouho bude účinkovat?V letáčku nic takového nepíšou,zda jsem chráněná nebo ne.Natalyi beru 6 měsíců.Děkuji za odpověď

31.1.2012 17:21

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat beru už dva roky HA Stodette.Teď v neděli mi končí týdenní pauza a v pondělí,zítra bych měla začít brát nové platíčko, ale bohužel jsem na horách na celý budoucí týden,vracím se v pátek. Nevim,jak mám teď začít brát prášky. Prosím o radu, kdy si mám vzít první prášek a kdy budu moc mít první nechráněný pohlavní styk.
Děkuji moc za Vaši odpověď.

12.2.2012 19:44

Dobrý den, místo tablety, která následovala jsem si v pondělí vzala poslední tabletu, v úterý na tabletu zapomněla a vzala si ji dnes ráno.. je to problém? děkuji moc za odpověď

15.2.2012 07:08

Zapomenutá tableta

Dobrý den.
Ráda bych dostala radu ohledně zapomenutí antikoncepce v 1. týdnu platíčka. V pátek jsem ukončila menstruaci a rovněž začala s užíváním antikoncepce v pravidelných 19h. V sobotu ráno jsem měla pohlavní styk a v tento den jsem zapoměnala v 19h užít pilulku, tu jsem užila až v neděli ve 12h. Pravidelnou nedělní jsem užila již správně v 19h. V návodu píší, že je možnost otěhotnění. Jaká je v tomto případě pravděpodobnost? jaká opatření mám podstoupit, abych tomu zabránila? Předem děkuji za odpověď.

20.2.2012 12:07

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Před 14 dni jsem měla pohlavní styk s přítelem a trochu se do mě udělal. Já jsem si zapomněla vzít před 3 dni prášek.. Myslíte, že mohu být těhotná? Děkuji za odpověď

20.2.2012 15:46

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes jsem zjistila, že jsem si včera nevzala pilulku, a poslední jsem měla v pondělí v 6 večer, bohužel jsem měla dnes nechráněný styk. Proto když jsem to zjistila, tak jsem si vzala oba prášky najednou, neudělala jsem chybu? Předem děkuji za odpověď.

29.2.2012 18:24

antikoncepce

dobrý den, je mi 17 le.Chtěla jsem se zeptat začla jsem poprvé užívat antikoncepci Mercilon měla jsem si první tabletku vzít v první den menstruace ale mohla jsem si jí vzít bohužel až ve druhém dni menstruace za jakou dobu budu chráněná? Nezačla jsem antokoncepci brát špatně tedka ji beru osmý den přítel se chce milovat bez kondomu ale mám moc strach z nechtěného těhotenství .A ještě jsem chtěla vědět když jsem si HA vzala dvakrát o 15 dýl jestli to vadí .Děkuji

11.3.2012 10:18

Zapomenutá tableta minerva

Dobrý den,
užívám antikoncepci Minerva a ve čt + pá jsem si zapomněla užít tabletu (zjistila jsem to až dnes) a v pá jsem měla pohlavní styk. Dnes (so)jsem užila HA (pouze dnešní). v lékárně mi doporučili tabletu escapelle,kterou jsem užila. Mam nadále pokračovat v užívání minervy, jsem v užívání ve druhém týdnu.
Děkuji za odpověď.

17.3.2012 20:04

Dobrý den, beru antikoncepci lindynette 20 už přes 3 roky. Poprvé jsem si zapomněla vzít tabletku a bylo to později než za 12 hodin, dobrala jsem zbylých 5 tablet, poté proběhla menstruace a v den, když jsem si vzala první tabletu s dalšího plata jsem měla pohl. styk. Je tady možnost otěhotnění? Děkuji za odpověď

18.3.2012 21:46

oprava: tu zapomenutou tabletku jsem si vzala, ale až víc jak za 12 hodin

18.3.2012 21:51

Dobry den chtela jsem se zeptat kdyz jsem si zapomnela po 7deni pauze vzit v prvnim blistru prvni tabletku a vzala jsem si druhy den dve je tam mozne riziko kdyz sme s pritelem nemeli predtim pohlavni styk?pouzivam katya dekuji za odpoved

23.3.2012 08:44

Dobrý den, mám dotaz. Zapomněla jsem si vzít pilulku v prvním týdnu, přesně čtvrtý den. Vzala jsem si jí hned, jak jsem si to uvědomila, ale bylo to více jak 12 hodin, avšak méně jak 24 hodin. Chci se jen zeptat, jaká je možnost těhotenství, když jsem měla den před zapomenutím pilulky nechráněný pohlavní styk? Antikoncepci užívám už déle jak 2roky. Předem děkuji za odpověď. Hezký den.

30.3.2012 19:19

Dobrý den, mám dotaz. Zapomněla jsem si pilulku první týden užívání nového blistru, přesně čtvrtý den.Vzala jsem si tabletu hned, jak jsem si to uvědomila, ale bylo to více jak 12 hodin, avšak méně jak 24 hodin. Den před zapomenutím jsem měla nechráněný pohlavní styk. Můj dotaz je, jak velké je riziko těhotenství a zda mám kontaktovat svého gynekologa? Antikoncepci užívám déle jak 2 roky. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem hezkého dne.

30.3.2012 19:27

Dobrý den,
minulý měsíc jsem začala užívat antikoncepci Lindynette20, ale měla jsem problém, že jsem celý první měsíc užívání měla menstruaci. 31.března mi po 7denní pauze menstruace konečně skončila a já jsem začala brát druhé plato, ale zapomněla jsem si vzít ve středu 4.4. pátou pilulku a vzala jsem si ji až po 16cti hodinách a v ten den(tudíž čtvrtek) jsem si vzala ještě jednu normálně. Ale ve čtrtek se nám také stalo že jsme po užití tabletek měli pohlavní styk. Myslíte, že je velká pravděpodobnost že otěhotněním? Předem děkuji za odpověď.

7.4.2012 16:46

Zapomenutá tableta

Dobrý den,
ve třetím týdnu užívání pilulek jsem si zapomněla vzít předposlední tabletu v platíčku. Všimla jsem si toho, když jsem chtěla užít poslední tabletu. Užila jsem tedy obě dvě v jeden den. Další den jsem pokračovala v užívání dalších pilulek (bez přestávky jsem navázala na další plato)dle příbalového letáku ve stejný čas, jako jsem užívala pilulky doposud.
Avšak nastal problém, že jsem začala menstruovat a začala palčivá bolest v podbříšku. Je tento stav normální?

Předem děkuji za odpověď.

24.4.2012 22:02

Dobry den, muj dotaz se tyka vynechani HA. Z duvodu necekane prodlouzeneho pobytu v zahranici jsem si jiz patym dnem nevzala pipulku ( Marvelon ). Mela jsem vynechano 7 dni pro menstruaci a 8. den jsem jiz pilulku neuzila. Proto vas prosim o radu, jak mam nadale pokracovat v uzivani. Dekuji za odpoved

2.5.2012 12:24

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?