Čtvrtý císařský řez

(Diskuze k tématu Císařský řez)

Čtvrtý císařský řez

Dobry den chtela bych se zeptat na nazor na čtvrty cisařsky řez,mam tři deti a všechny cisařskym rezem v roce04,07,09. Všechny probehly bez problemu nebyly teploty jizva se pekne zahojile bez jakyhokoliv hnisani,mohla bych mit jeste jednou otehotnet... predem dekuji za odpoved

18.4.2011 18:33

Probíhá odesílání formuláře

RE: Čtvrtý císařský řez

ahoj ja mam zasebou taky tri cisarsky rezi v roce 03,07,10. domlouvale sem se se svim doktorem tak jeste jedne cisarsky rez by se dal jeste udelat akorat je veci dozor ted sem v 8tydnu.

7.7.2011 14:05

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

ahoj to me teši že nejsem sama co chce čtvrte dite cisařem a jak si natom jestli se muzu zeptat co deti doma jak to zvlada ja nejsem jeste tehotna ješte se nesnažime nebyla sem ani u sveho doktora ješte doma deti nejak zacali divočit tak ješte počkam...

12.7.2011 13:05

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

ahoj me kluci taky zacali divocit ale deto. Miminko roste vse je v poradku.Ja mam 3kluky tak by to jeste chtelo tu holcicku.

12.7.2011 15:10

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

ahoj jak se dari tobe i miminku jak se mate nechtela by sis treba psat pres meil ja se jmenuji martina ..

19.7.2011 09:51

Ahoj, moc vám fandím a věřím, že je vše v pořádku. Mám za sebou taky 3 císařské řezy a taky bych chtěla čtvré dítě, holčičku, protože máme samé kluky. V jedné knize, autor je gynekolog, je zmíněna žena, která měla císařským řezem 5 dětí. Myslím, že nejdůležitější je klid v duši, člověk se nesmí nechat rozhodit.

26.8.2011 17:49

Ahoj četla jsem tvůj příspěvek.Jsem na tom úplně stejně.Mám 3 kluky císařským řezem a ted jsem asi v 5 týdnu.Bojím se jít k lékaři,že mi to bude rozmlouvat.Proto se obracím na tebe.Víš jaká jsou rizika?moc děkuji za odpověd.Pavlína

12.10.2011 11:47

Ahoj, může tě odkázat na sdružení CENAP, MUDr. Lázničkovou, která je gynekoložka. Mají vlastní stránky, cenap.cz. Ptala jsem se jí na čtvrté těhotenství a doporučila mně ho nejdřív za 2 roky po posledním císařském řezu. Doporučila opatrnost v těhotenstí a upozornila, že je vyšší riziko, že dítě nedonosím do předpokládaného termínu. Nebyl to ale žádný katastrofický scénář. Můžu ti přeposlat její odpovdˇ. Budu na tebe a na tvé miminko myslet. Hanka

18.10.2011 10:17

ahoj jsem ve 23t vse je v poradku ja i mimco jeste nevim co to bude. muj doktor mi proti tomu nic nerek.

20.10.2011 20:02

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (4)

ahoj tak termin porodu se mi blizi jsem 35tt vse zvladam dobre po ctvrte a konecne cekam holcicku termin mam 12.2.2012e na cisarsky rez mam jit uz ted v lednu pred terminama vychazi to 38-39tt

8.1.2012 16:15

Ahoj, mám za sebou též 3 císaře, bez komplikací a doma 3 zdravé kluky. Poslední císař proběhl v roce 2008. Moc bych si přála ještě jedno miminko. Moje doktorka mi to nezakazuje, ale ani nedoporučuje. Moc prosím o každou zkušenost, třeba mi to dodá více odvahy, přece jenom už mám větší strach než dřív, je mi 36. Moc díky předem za každou radu. Radka

27.2.2012 23:05

Ahoj Hani, byla bych moc ráda kdyby jsi dala o sobě vědět, jak se vám daří. My se také pokoušíme o čtvrté, tak se nám to snad splní.

12.3.2012 19:12

AHOJ mam se dobre v lednu 25. se mi narodila 4cisarskym rezem dcera Hanicka mela 46cm a 3040g vse probehlo v poradku. Tak Vam vsem preji take hodne stesticka

12.3.2012 19:36

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Ahoj, jednak moc gratuluji k holčičce a zároveň chci říct, že je to pro mě velké povzbuzení, díky.

12.3.2012 21:27

Ahoj Hani moc gratuluji k holčičce Haničce přeji jen to nejlepší,mužu se zeptat jake bylo posledni tehotenstvi stejne jak předchozí,mela si už doma přece jen tři deti,a co jizva behem tehotenství,bolela nebo tak neco, mej se pekne Martina

13.3.2012 13:37

Tak to moc gratuluji Hani, hodně jsem na vás myslela. A jak píše " rady " i pro mě je to velké povzbuzení, pak se opatrujte a mějte se krásně.

13.3.2012 19:36

Ahoj, ještě píšu jednou, protože jsem taky hodně zvědavá na všechny podrobnosti. Navíc mě dnes jeden gynekolog, dokonce primář, docela uzemnil. Na můj dotaz ohledně čtvrté sekce mi odpověděl, ať to raději ani nevyslovuji, byl tedy zásadně proti. Tak mi zase trochu sklaplo. Jsem z kraje Vysočina a zdejší nemocnice asi nemá zatím moc zkušeností. Nevím jestli by bylo řešení zkusit nějakou větší nemocnici, ty jsou všechny ale minimálně 70 km daleko. Mám teda zase o čem přemýšlet. Nevím, jestli mi někdo dokáže poradit. Předem ale díky za každou myšlenku:-))

13.3.2012 20:21

Tohle je asi všechno hrozně idividuální, každý lékař či gynekolog řekne něco jiného. Já mám naštěstí velmi dobrého gyn. Když jsem za ním přišla, že bych chtěla ještě jedno dítko čtvrtou sekcí, tak mi řekl, že v tom problém nevidí. A možná vás všechny šokoju, ale vypsal mi i žádanku na zařazení do programu IVF. Já se totiž nechala po třetí sekci přesvědčit ke sterilizaci.

13.3.2012 22:35

Moc díky za názor. Ten dnešní rozhovor musím ještě rozdýchat, ale nevím, kde najít takového lékaře, který by mi naopak vyšel vstříc jako ten Tvůj. Ať půjdu ke komu chci, tady v okolí, tak stejně skončím v té nemocnici, kde mě dnes tak odradili. A tam bych asi dostala sadu:-) Zkrátka zklamalo mě to dnes na celé čáře, já jsem tomu lékaři hodně věřila a vkládala do něho všechny své naděje. Zatím budu dál sbírat informace a hlavně bych moc ráda, kdybych měla za sebou někoho, kdo mi dá naději (myslím z řad lékařů), aby to bylo i psychicky trochu pozitivní. Jinak Tobě přeji hodně štěstí, ať se podaří překonat všechny překážky, které miminku brání. Mě přesvědčovali ke sterilizaci už po druhém císaři a když jsem nechtěla ani po třetím, připadala jsem si jako zločinec, takže chápu, že odolat není lehké.

13.3.2012 22:54

Mohu se zeptat od kud jsi RADY...z olomouce..ja jsem z Olomouce musím říct že ve fakultní nemocnici mi říkali sestřičky že je tam normální 4cís.řez, ale jak už tady nekdo napsal zíleží na jedinci atd... zkus jinyho doktora a uvidíš,ja jsem taky zvědavá co mi doktor řekne...

14.3.2012 13:44

Ahoj, já jsem z malé vesnice, ale patřím do nemocnice v Novém Městě na Moravě, takže to asi vše vysvětluje:-)) - není to žádná fakultka. Do Olomouce je to od nás asi hodinu a půl. Nejblíž by bylo Brno, ale i to je hodinu cesty. Přesto se nevzdávám, není zase tak kam spěchat a hlavně ty případy co jsou tady popsány mi dodávají hodně pozitivních myšlenek. Časem určitě přibude ještě víc takových, které mají za sebou 4 císařské řezy. Jde asi o to, kolik zkušeností v té dané nemocnici mají už za sebou. Tady u nás to bude asi ojedinělé, proto takový odmítavý postoj. Předpokládám:-)

14.3.2012 14:25

ahoj. Tehotenstvi bylo jak predchozi s detma sem to taky zvladla. Vse bylo v naprostem poradku od 25t mi doktor delal pri kazde navsteve ultrazvuk a kontroloval jizvu jinak bylo vse v poho. Nejsme prvni a ani posledny co chtej ctvrty cisarsky rez. Jsem od plzne doktori name nenadavali brali to normalne. Zadny kolplikace sem nemela.

16.3.2012 13:15

hanko velká gratulace, hlavně že se povedla vytoužená holčička. :-)
Kupu zdraví všem dětičkám!

17.3.2012 20:42

Ahoj také já mám tři císařské řezy, všechny proběhly bez problémů, poslední byl 2007 a taky si přejem ještě jedno mimi. Tak snad se to v nejbližší době podaří. Můj dr. my na to jen řekl, že v tom problém nevidí, tak uvidíme. Mám taky trochu strach, ale protože už asi dva roky zjištuji všechny možné informace, je docela hodně maminek se čtvrtou a dokonce i více sekcemi. Ono komplikace můžou přijít i v prní sekci, ale i při normal porodu. Bude to chtít podstatně více klidu a víc se hlídat.

2.3.2012 20:48

Ahoj,
já jsem také z Vysočiny a mám 3 zdravé dcery, všechny sekcí. Sterilizace mi byla doporučena již po 2císaři,tehdy jsem odmítla, ale při 3.sekci jsem se sterilizací souhlasila. Teď toho lituji, jenže lékaři opravdu v místní nemocnici nechtěli o dalším těhotenství ani slyšet.
Všem držím palce, aby měli zdravá miminka.

6.4.2012 10:34

Zdravím všechny maminky po třech sekcích!
I já patřím mezi vás, co uvažujete o 4. miminku. Již delší dobu zjišťuji všechny možné informace-fundované i nefundované. Před pár lety bylo skoro nemožné mít 3 sekce - dnes docela běžné. Časem žen, co mají 4 sekce, určitě přibyde (v USA jsou 4 běžné). Souvisí to i s tím, že české rodiny nemají už jen 2 děti.
Typ pro maminky z Vysočiny. Rodila jsem v porodnici v Havl. Brodě. Zde mě nikdo do sterilizace netlačil, nepřemlouval. Ani po 2., ani po 3. císařském řezu. Z ambulantních lékařů zkuste Dr. Poustku Jihlava - skvělý odborník, velké zkušenosti, celé těhotenství si vás nechá v péči a neposílá vás sem a tam na různá doplňková vyšetření.U něho si přijdete opravdu jako klientka - ne pacientka.
Přeju nám všem hodně štěstí. Celkově nás není moc, co chceme 4. miminko, tak se nedivte, že se v porodnici diví :-). Vždyť ani žen, co rodily spontánně 4. dítě, také moc není :-)

11.4.2012 13:59

Jsem ráda, že se přidávají další a další maminky, které chtějí 4. miminko. Alespoň bude víc názoru a hlavně víc zkušeností. Taky moc děkuji "kostičce" za konkrétní kontakt na lékaře v kraji Vysočina. Zatím jsem taky ve fázi zjišťování, ale moc dlouho bych čekat nechtěla. Tak uvidím, jestli najdu spřízněné duše i v řadách lékařů. To bych samozřejmě přála nám všem:-))

11.4.2012 22:12

Ahoj děvčata já jsem po 4 císařích a klidně bych brala ještě jedno mimi. Můj doktor řekl klidně když se na to cítím.Horší je to že mám sterilizaci po posledním porodu.Vlastně druhou. První byla po 3 klucích a stejně jsem otěhotněla tak se nevzdávám, ale dochází mi čas. Je mi už dosti let. Tak se držte a nevzdávejte se. Držím Vám všem pěsti.Ája

5.5.2012 00:22

Ahoj Ájo (jestli můžu tykat), já osobně moc děkuji za Tvůj pozitivní příspěvek. Každá takováhle zkušenost mi dodává odvahu. Pokud se mi podaří otěhotnět a vše bude v pohodě, určitě potom i já napíšu svoje zkušenosti pro ostatní mamky, co chcou čtvrtý císař. Jenom by mě zajímalo opět více podrobností ze čtvrtého těhotenství, zda jsi měla nějaká výrazná omezení, jaký byl průběh, atd.... A taky, jestli se po třech klucích povedla holčička:-)) Jinak opět jsi asi živým důkazem, že nic nefunguje na 100%. Otěhotnět po sterilizaci, to je opravdu umění:-) Ještě jednou moc díky za Tvůj příspěvek. Radka

5.5.2012 23:04

Ahoj Rady. Já jsem měla pohodové těhotenství žádné omezení vše jak má být.Akorát jsem musela na plodovku skrz věk. Malá se narodila a za dva měsíce jsem měla 40.Takže krásný dárek jak k narozkám tak k dvacátému výročí svatby.Držím pěsti a hodně štěstí Ája

6.5.2012 10:21

Ájo, opět děkuju za samé pozitivní zprávy. Kéž se nám všem daří jako tobě, byla by to idylka:-) Pohodové těhotenství a nakonec ještě vytoužená holčička. Přeju taky hodně štěstí, děti ať dělají jenom radost a třeba se vydaří ještě jedno miminko, jak jsi psala.
Těším se na další pozitivní příspěvky, opravdu to s psychikou dělá hodně, díky všem:-)) Radka

7.5.2012 22:08

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?