Recidiva condylomat

Gejb návštěvník

Recidiva condylomat

Gejb  |  Jihočeský kraj
 |  Jihočeský kraj
Dobrý den,
v lednu se mi objevily condylomata. Řeším to se svým gynekologem, ale bez úspěchu. Něčím mi to vypaluje, a když to zmizí, tak se mi to za týden objeví znovu. Přítel to má stejně. Těď mi doktor předepsal mast VEREGEN, kterou se mažu od pondělí 3x denně, ale nepřipadá mi, že by to mělo nějaké účinky. Co mám dělat? Vyléčím to někdy?
Děkuji za odpověď
Lucie Moderátor
  • 3127 odpovědí
Lucie
  • 3127 odpovědí
Dobrý den,

zkuste jiného gynekologa :-(. Moje kamarádka je taky měla, zkoumaly jsme to na netu a přesně všude psaly jako vy, že se jim to pořád vrací. Její gynekolog ale pracuje v nemocnici byla na sále skoro hodinu. Bradavičky jí jakoby ustříhal, pak nějak taky vypálil - ono je prý důležité vyhladit všechny, nesmí tam žádná zůstat, lékař to musí dělat opravdu poctivě. Potom desinfikovala klasicky jodizolem - děsně jí to pálilo :-D ale už se nikdy nevrátily...

Také se hodně doporučují antivirotika Vironal - ty opravdu fungují hodně na obranyschopnost organismu. Ty také měsíc brala...a samozřejmě dokud se neuzdravíte, tak dodržovat sexuální půst...

Přeju Vám úspěšnou léčbu :-)
  • 66 odpovědí
  • 12 Likes
MUDr. Martin Drábek  |  Urologie, Brno
  • 66 odpovědí
  • 12 Likes
 |  Urologie, Brno
Dobrý den,
kondylomata jsou virové onemocněn, které je přenosné pohlavním stykem. Je třeba vždy léčit oba partnery, Metod je celá řada, nelze univerzálně vybrat jedinou nejlepší. Možnosti léčby jsou chirurgické - odstranění všech viditelných lézí v lokální anestezii - nebo konzervativní - různé druhy mastí a roztoků. Výhodou chirurgického řešení je okamžitý efekt na viditelné léze, nicméně vzhledem k povaze onemocnění se mohou kondylomata vracet. Konzervativní léčba může být výrazně delší a ne vždy účinná. Je třeba vědět, že infekční pro partnera/partnerku jste jen v případě viditelných kondylomat. Možnost úplného zničení papilomavirů ve všech buňkách kůže je spíše teoretická. V době mimo výsev kondylomat mohou zůstat viry inaktivní v buňkách kůže i celou řadu let. V klidové fázi nejste infekční a nelze viry přenést na partnera/partnerku.

Přeji hezký den.

Martin Drábek
www.uroclinic.cz
Doktor ve Vašem okolí