Dobrý den,mám takovej dotaz v dětsví jsem byl 3x na operaci se šilháním ale šilhám stále pujde to spravit nyní?Mám 32roku.
Operace šilhání u dospělého
(Diskuze k tématu Léčba strabismu (šilhání))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážený pane,
základním předpokladem úspěchu operace šilhání je dobrá spolupráce mezi očima a přibližně stejná zraková ostrost. Pokud tyto podmínky nejsou splněny je většinou operace možná, ale úspěch nebývá trvalý. Poraďte se prosím s odborníkem na šilhání, po vyšetření bude možné získat přesnější názor.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Zdravim,za odpověd děkuju.Mám ještě jednu otázečku:pokud jsem víc jak 25let šilhal ated se nechám operovat jaká bude reakce těla, nenastanou nejaké komplikace?
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Vážený pane,
komplikací se nemusíte obávat, spíše záleží na posouzení aktuální situace s ohledem na již zjizvený operační terén. Prodiskutujte Vaše dotazy na strabologickém pracovišti kam se obrátíte.
S pozdravem
Dobrý den,
vaše šilhání je řešitelné. je však teřba použít. tzv. metodu nastavitelných stehů, kterou je možné vyřešit i několikrát neúspěšně operované stavy. Pokud se budete chtít objednat na vyšetření zavolejte na níže uvedená čísla a objednejet se na vyšetření k p. doktorce Vodičková, která se touto metodou zabývá
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel oční kliniky NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
tel: 517 070 700
www.neovize.cz
email:info@neovize.cz
Dobrý den,
běžně operujeme pacienty i 40 let po původní operaci a není v tom problém
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel oční kliniky NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
tel: 517 070 700
www.neovize.cz
email:info@neovize.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý dem mám problém se šilháním a dvojitým viděním v mládí jsem byl již jednou operován ,chtěl bych se zeptat jsem z UL a kde by bylo pro mě nejbližší místo kde by mi mohli provést vyšetření a i možnou operaci a ještě mě zajímá cena operace. děkuji klouda
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Vážený pane,
nejbližší místo je pro Vás oční oddělení krajské nemocnice v Ústí nad Labem, operaci hradí pojišťovna.
S pozdravem
![]() | Premium member |
Šumperk
Počet příspěvků: 102
Vážený pane,
operace i v dospělém věku je jistě možná, zdravotní pojišťovna ji hradí.Je třeba pečlivého vyšetření ve strabologické oční ambulanci.
MUDr.Kateřina Šinclová