Dobrý den!
Je mi 35 let.Jako dítě jsem nosila dioptrické brýle,kvůli šilhání,které se časem urovnalo a brýle jsem nemusela již nosit.Asi tak před 5 roky jsem se léčila na zánět duhovky,asi po půl roce co léčba skončila jsem začala velmi špatně vidět na blízko a začala jsem zase šilhat.Pravé oko se mi stáčí k nosu,když si vezmu brýle na čtení,oko se srovná,také se srovná,když se podívám do zrcadla.Chtěla jsem se zeptat,zda bych mohla na šilhavé oko používat kontaktní čočky.Srovná se oko pod dioptrickou čočkou stejně jako pod brýlemi? Děkuji za odpovědˇ. Zikmundová
Šilhání a kontaktní čočky
(Diskuze k tématu Léčba strabismu (šilhání))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Zikmundová,
Jediným trvalým, spolehlivým a smysluplným řešením vašeho problému je laserová operace vaší dioptrické vady.
Doporučuji zákrok femtosekunodvým laserem (metodu NeoLASIK HD. Ta zcela odstraní šilhání a umožní vám dobré vidění bez brýlí
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda je možné po operaci strabismu používat kontaktní čočky? Předem děkuji za odpověď a doufám, že nepokládám příliš hloupý dotaz :-)
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
po odeznění pooperační reakce není důvod proč by jste nemohl nosit kontaktní čočky, je to jedna z prověřených metod korekce refrakční vady.
S pozdravem
| Basic member |
Šumperk
Počet příspěvků: 101
Vážený pane,
po operaci strabismus jistě můžete korigovat svou vadu kontaktními čočkami.
dr.šinclová
| Basic member |
Šumperk
Počet příspěvků: 101
Dobrý den, po operaci strabismu je možné nosit kontaktní čočky. Máme pacienty, kteří tímto způsobem korigují svoji zrakovou vadu i po operaci šilhání a snáší čočky velmi dobře. S pozdravem MUDr.Lenka Ottová