Tlak za očima, únava očí

Tlak za očima, únava očí

Jan75  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli příznakem zeleného zákalu nemůže být i tlak za očima. Už 2 měsíce mám celý den unavené oči i když je nenamáhám a takový tlak za očima. Oční lékař mi naměřil +0,25 dioptrie, nitrooční tlak 15 a na perimetru jsem měl nález v normě. Snažím se je teď co nejmíň namáhat ale ve škole se to nedá. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
příznakem zeleného zákalu může být i tlak za očima. Vy jste měl však nitrooční tlak a vyšetření perimetru v normě. Doporučil bych ještě vyšetření OCT-optickou koherentní tomografii k vyloučení zeleného zákalu. Pokud i toto vyšetření bude v normě, doporučuji zkusit kapat umělé slzy, které můžete zakoupit volně v lékárně.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty a obchody:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Jan75  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Ještě bych se chtěl zeptat, nemůže ten tlak být i toho že si často mnu oči? Je to můj zlozvyk... K oční jsem byl ráno, kdy ten tlak ještě není tak výrazný, horší je to odpoledne, je možné že by se mi tlak zvýšil během dne?

Reakce na Jan75

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, nitrooční tlak se během dne mění. Nejvyšší nitrooční tlak je ráno, během dne dochází k poklesu a odpoledne klem 16. h je nejnižší. Pokud všechna oční vyšetření byla u Vás v pořádku a nebyla nalezena žádná oční choroba, pocity tlaku za očima mohou být z únavy nebo i z mnutí očí. Doporučuji kapat umělé slzy.

s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Lenka Ottová  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Šumperk
  • 42 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,
z vašeho dotazu vyplývá,že nitrooční tlak máte hluboce v normě, ale to ještě nevylučuje glaukom ,tedy zelený zákal. K vyloučení tzv normotenzního glaukomu,t.j. glaukomu s normálním tlakem, lze provést nekontaktní ,nebolestivé vyšetření HRT nebo OCT analýzou, Jsou to vyšetření nehrazená pojišťovnou.O ceně se informujte v některém centru v blízkosti vašeho bydliště.
MUDr.Kateřina Šinclová
majaaa13  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,mám na mozku mnohočetná ložiska (dle MR),ALE LÉKAŘKA NA NEUROLOGII TVRDÍ ŽE JSEM V POŘÁDKU A NYNÍ UŽ 3 DNY MÁM TLAK ZA OČIMA A BOLESTI HLAVY,NEVÍM CO DÁL,ALE UŽ TO NEZVLÁDÁM...Prý to není RZ a asi ,asi kousnutí po klíštěti,který jsem neměla,aspon o tom nevím...tak se chci zeptat zda nevíte čím to může být ta bolest a tlak za očima..Děkuji předem za odpověd Marie
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
doporučil bych kromě neurologie navštívit i oflalmologa.Samozřřejmě, že Vaše obtíže mohou mít i jiného než očního původu, například Vámi popsané potíže způsobuje i zablokovaná krční páteř. Z pohledu očního lékaře je nutné vyloučit zejména zvýšený nitrooční tlak a skrytou refrakční vadu. Pokud dochází zároveň k rozmazání obrazu mohlo by jít i o oční migrénu. Ta je způsobena nadměrnou námahou očí a léčebným režimem je klid a méně stresu.

Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

Naše internetové projekty a obchody:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Gába  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, rád bych se prosím zeptala. Poslední dobou se mi zdá, když "zakoulím" očima, nebo se podívám nahoru, jako by mě u levého oka něco tlačilo. Je to takový tupý tlak jako bych měla unavené oči. Se zrakem problém nemám, sice mám brýle na řízení, ale jen docela malo dioptrií.Oko neslzí, ani jiný problém s ním nemám.Mám ale problém s krční páteří, myslíte, že by to mohlo být od toho. Mně to právě vystřeluje na levou stranu. Nechci hned utíkat k lékaři, ale nechci nic podcenit. Mám počkat, nebo se raději objednat? Děkuji
Oční klinika NeoVize Praha  |  Basic member  |  Praha
  • 18 odpovědí
  • 4 Likes
Vážená paní,
pocit tlaku za očima může být způsoben potížemi s krční páteří. Podobně se však může projevit glaukom či nedostatečně korigovaná oční dioptrická vada. V případě přetrvávajících obtíží doporučuji navštívit svého očního lékaře.
S pozdravem
MUDr. Jana Mikšovská
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
Vaše obtíže mohou opravdu být spojeny s problémy v oblasti krční páteře. Ale tlak za očima může být příznakem mnoha jiných onemocnění. Pokud se stav opakuje častěji a nebo přetrvává po dobu delší než pár dní, tak preventivně vyhledejte oftalmoga. Vyšetření by pak bylo vhodné doplnit o perimetrické vyšetření.

Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Dobrý den,

dle vyjádření našich očních lékařek může být tlak za očima způsoben mnoha příčinami, potíže s krční páteří mohou být jednou z příčin. Doporučujeme, pokud potíže neustávají, navštívit očního lékaře. Konzultace s oční lékařkou na naší klinice je také možná, stojí 2500,- Kč. Pro objednání nebo v případě dotazů jsme Vám k dispozici.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC Praha,

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: XXXXXXXXXXX,8
XXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX

Zelený zákal, glaukom, zvýšený oční tlak - Související videa