Bolest šlach předloktí

Bolest šlach předloktí

Tom B.  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, bude mi 43 let a nedávno jsem byl nucen vyjímečně fyzicky těžce pracovat. Následkem tohoto přetížení mě druhý den začaly bolet šlachy na horní straně pravého předloktí. Ač se od té doby snažím pravou ruku méně zatěžovat, bolest, od lokte až téměř k zápěstí, již po 3 měsíce neustává. Někdy to bolí málo, někdy neuzvednu hrnek s čajem. Dá se toto vyléčit doma nebo doporučujete návštěvu odborníka?

S pozdravem Tom Berger, Kladno.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, pravděpodobně jste si způsobil zánět šlach. V prvé řadě můžete zkusit ruku 3x denně mazat protizánětlivou mastí, kterou koupíte volně v lékárně a doporučiji na ruku absolutní klid, lépe zavázat a zpevnit obinadlem nebo ortézou. Mělo by se do týdne zklidnit, pokud ano, tak ještě týden dodržte klid a mast. Jinak zajděte k ortopedovi nebo praktickému lékaři.
  • 2 odpovědí
Děkuji za rychlou reakci. Zkusil jsem ruku mazat mastí Voltaren, nicméně je pravda, že absolutní klid jsem nebyl schopen dodržet. Ruku jsem dále používal, i když pouze na drobné úkony.

Reakce na Tom B.

• 99 odpovědí
  • 1 Like
Mast je nutná opravdu 3x za den a klid také. Mnohdy je nutné ruku znehybnět, aby šlachy měly klid. Osobní hygienu nevyjímaje! Pak lze do týdne čekat zlepšení, pokud ne, tak nutný lékař.

Reakce na Bc. Václav Kovalovský

• 2 odpovědí
Ano, pokusím se klid dodržet a mazat. Je pro zdárné uzdravení šlach důležité i teplo na postiženou část nebo prochladnutí nevadí?

Reakce na Tom B.

• 99 odpovědí
  • 1 Like
Tak normálně, rozhodně to neprohřívejte, pokud tam je zánět, tak byste ho teplem zhoršil, trochu chlad nevadí, ale asi bych to neledoval... Prostě normálně.

Reakce na Tom B.

Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Dobrý den,

pokud se nebude stav lepšit, doporučujeme návštěvu odborníka. Na naší klinice působí zkušený ortoped, MUDr. Jan Valenta. Vstupní konzultace s ním stojí 3000,- Kč a termíny jsou k dispozici v průběhu týden. Přejeme Vám brzké uzdravení.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: XXXXXXXXXXX,8
XXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
na bolesti lokte Vám mohu jednoznačně doporučit terapii rázovou vlnou. Jde o relativně moderní metodu v léčbě bolesti pohybových obtíží. Úspěšnost v léčbě je cca 80%. Metodu je nutné podstupovat pravidelných intervalech 3-7 dní, přičemž stačí cca 5 aplikací. K tomu dopouručuji návštěvy u fyzioterapeuta, který může snížit svalové napětí technikami na neurofyziologickém podkladě.

Přeji hodně zdraví v novém roce, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX