Dítě vtáčí špičky dovnitř

(Diskuze k tématu Podologie, Podiatrie – péče o nohy)

Dítě vtáčí špičky dovnitř

Dobrý den,
dotaz mám na svou tříletou dceru. Zdá se mi, že při chůzi vtáčí špičky nohou dovnitř a nelíbí se mi ani její "šmajdání", její kotníky jsou nakloněné k sobě, jestli to mohu takto popsat. Celkově působí její chůze těžkopádně, navíc někdy našlapuje jen na špičky. Její sestřenici je 7 let a tyto problémy má také. Poradíte mi, prosím, o co by se mohlo jednat, popř.jaký typ obuvi mám dceři vybrat? Děkuji

2.6.2010 12:49

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Dítě vtáčí špičky dovnitř / 2.6.2010 12:49

Dobrý den,
ve věku Vaší dcery je tento "typ chůze" docela obvyklý. Děti si vtáčením špiček navnitř nahrazují ještě nevytvořenou podélnou nožní klenbu. Pokud je chlze asymetrická, je vhodé se poradit s ortopedem. Obuv lze doporučit pohodlnou, ale s pevným "opatkem" = část boty obepínající patu, která může do určité míry kontrolovat vybočení paty při došlapu.

2.6.2010 21:03

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Dítě vtáčí špičky dovnitř / 2.6.2010 12:49

Vážená paní Vomáčková,
je velice moudré, že se zajímáte, jak pomoci Vaší dcerušce právě včas! Prosím podívejte se na naše webové stránky www.ortopedica.cz -tam uvádíme, že nejpozději ve čtyřech letech, by měl pohybový systém vyšetřit lékař - ortoped. Žel nevím, kde bydlíte, abych Vám mohl doporučit lékaře, se kterým máme zkušenosti. Ale zatím na věech sympoziích jsme se setkali s ortopedy, kteří měli zájem nejen o obor, ale hlavně o pacienta. Stav Vaší dcerušky se dá řešit konzervativní léčbou, ale pod dozorem lékaře a nelze jej odstranit koupí sebedražší obuví. Totéž doporučení bych dal i sestřenici Vaší dcerušky. Pak-li bychom mohli poradit osobně - bylo by to nejvhodnější.
Nedoporučuji rady na dálku a přejete-li si bližší informaci - pak můj telefon je 602 260 824.
Přeji Vám mnoho radostných chvil s Vaší dceruškou. Mgr. Karel Plzák - Ortopedica

8.6.2010 15:19

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na Dítě vtáčí špičky dovnitř / 2.6.2010 12:49

Dobrý den,mám stejný problém syn vtáčí nožky dovnitř,je to asi rok co jsem s ním navštívila ortopeda v Praze a bylo nám řečeno,že s tím nic nemuže udělat do budoucna,by šla dost složitá operace,ale bohužel k operaci moc přistupovat nechci synovi je 9 let,takže ho mám stále upozornovat,at chodí správně a i přes stálé napomínání ty nohy stále vtáčí,už jsem z toho neštastná a bojím se aby mu to nezustalo,prosím poradte mi co dál,přijela bych s ním téměř kamkoliv,jen kdyby nám někdo pomohl,dále prosím poradíte mi kde bych mohla koupit pro něj kvalitní boty?Moc děkuji za odpověd Dagmar Vernerová.muj email dady@centrum.cz

13.3.2011 10:16

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?