Bolest po vytržení zubu

Bolest po vytržení zubu

Bea  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
Dobrý večer,
potřebovala bych poradit prosím. Ve čtvrtek mi pani zubařka vytrhla stoličku, probíhalo to docela špatně, nezabírala mi injekce a tak to nebylo moc příjemné. Ale i napříč tomu pátek byl v pohodě, ale od soboty večera mám velké bolesti, v okolí ucha, šíje a skoro celé půlky hlavy, nedá se to vydržet. Prášky moc nezabírají a bylinné kloktadla už také ne..než navštívím pani zubařku, lze proto něco jěště udělat?

Moc děkuji Beáta
Ivana  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Včera mi vytrhli stoličku v levo dole mám bolesti nemůžu spát prášky zaberou jen na chvilku heřmánek nezabírá a obklady taky ne co mám dělat?Děkuji Ivana
anonym  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 9 odpovědí
Nejlépe bude navštívit svého ošetřujícího lékaře.

S pozdravem MUDr. Tománek
Sysel  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den.Bylo mi vytrženo 5 předních zubů najednou.Dásno řezala skalpelem a pak sešívala,dokonce kost brousila.Je to už tří neděle a dásno silně bolí,náhradní protézu moc mít na tom nemohu neboť díry po vytržení jsou velké,ostré.Nevím jestli se to kdy zahojí a dásno s ostrými hroty jsou citlivé a ani se nic měkkého skousnout nedá.Můžete poradit zda se to dá nějak utlumit a jestli vůbec nová náhrada na to půjde dát?Děkuji Kubátová
MONCA12342  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den chci se zeptat včera pritelovi v 10 hodin rano vytrhli dva zuby.Ale ma velke bolesti nemuze spat.Co s tim udelat_?pomocte dekuji
MUDr. Rostislav MUDr. Majer Rostislav  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 15 odpovědí
Dobrý den,

pakliže lékař do rány nedal samovstřebávatelnou gentamicinovou kuželku - což je pěnová hmota napuštěná lokálním antibiotikem, která zastavuje krvácení, působí protizánětlivě a zároveň vystýlá dáseň aby se nepropadla, pak důvodem bolesti bude nejspíš zanešení rány, ať už jídlem, nebo jinou nečistotou.
Pokud přítel cítí ostrou bodavou pulzující bolest, pak by měl co nejdříve vyhledat lékaře, který ránu propláchne, vyčistí a dá tam Alvogyl (tzv. medvědí chlupy). To by mělo pomoci. Občas je potřeba tuto proceduru ještě jednou zopakovat, pokud je to už hodně rozjeté.
Jestliže se ale jedná o tupou stálou bolest, která významně nemění svoji intenzitu, pak je to bolest pohmožděné čelistní kosti důsledkem komplikované extrakce (trhání). V tomto případě se to samo uklidní časem a mohu jen poradit, aby přítel bral léky proti bolesti.
Pro všechny případy ale stejně raději navštivte lékaře.

Přeji hezký den.
Jana, Grand Dental Clinic

Reakce na MONCA12342

MUDr. Rostislav MUDr. Majer Rostislav  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 15 odpovědí
To, co Vám zabírá. Ibalgin, Ibuprofen, Panadol, Voltaren - každému víc zabírá jiný prášek.

Reakce na MONCA12342

• 15 odpovědí
No tak vyzkoušejte Tramal, ale ten je, myslím, pouze na předpis - a ten zabere určitě.

Související zákroky