Dobrý den, prosím o odbornou informaci o korunkách? 1.Dává se na "živou" část zubu či na zub s vytaženými nervy? 2.Jak dlouho bolí zub po nasazení korunky?
Dostala jsem korunku na horní levou 7 a stále mne zub bolí za zkusnutí, korunka se mi zdá příliš veliká-nedokousnu na obou stranách stejně,vždy se mi to zarazí o korunku a na druhé straně mám skoro 3mm ještě mezeru-docela nepříjemný problém při jídle. Předem děkuji za odpověď, Hanka
Bolesti po nasazení korunky
(Diskuze k tématu Keramické korunky a můstky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Liberec
Počet příspěvků: 172
S korunkou může být celá řada problémů. Od nepřesné korunky, přes zbytek ponechaného cementu atd. Jinak korunka se umištuje, jak na "živé", tak i na zuby, kdy je "nerv vytažený". je to věc individuální u pacienta.
Dobrý den, korunkou se ošetřují jak zuby živé např.ty u kterých došlo k rozsáhlé destrukci korunkové části kazem a nelze zhotovit klasickou plombu, tak zuby mrtvé,endodonticky ošetřené. Po nasezení korunky může být živý zub citlivý, ale problémy zpravidla rychle ustoupí.Obtíže, které popisujete opravdu souvisí s tím, že korunka je příliš vysoká a zub je přetížený a bolí. Je potřeba korunku co nejdříve snížit zabroušením. Bolest pak ustoupí.
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?