Dobrý den. Chodím na pravidelné preventivní prohlídky dvakrát za rok. Přesto sem mi již několikrát stalo, že jsem mezi těmito prohlídkami musela na zákrok s bolestivým zubem a kaz byl dost rozsáhlý. Je možné takovýto kaz na prohlídce přehlédnout? Mám nárok na rentgen, prý zobrazí i malé kazy? Děkuji za odpověď
Nárok na rentgen?
(Diskuze k tématu Zubní výplně)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 10
Dobrý den. Rtg vyšetření (tzv. bitewing) by mělo být součástí kontrolní prohlídky. Je to tak jak píšete. Rentgen zobrazí i malé kazy a hlavně v místech, kam nelze pouhým okem vidět. Pak by k takovýmto situacím nemělo docházet. S pozdravem Dr. Urbánek
Dobrý den,
na naší klinice provádíme diagnostiku kazu jak rentgenem, tak pomocí laserového přístroje Diagnodent. Dle naměřených hodnot určíme rozsah kazu.
V případě vašeho zájmu prosím kontaktujte naší ambulanci přes recepci kliniky GHC tel. 222211206-8
S Pozdravem,
Dr.Andrea Král
Dobrý den,
zhotovení skusových rentgenových snímků (tzv. "bite-wing") by mělo být nedílnou součástí každé preventivní prohlídky. Jedná se o malé snímky, při jejichž zhotovení je pacient vystaven jen zanedbatelné dávce RTG záření. Jsou na nich zobrazeny korunky a mezizubní prostory stoliček a zubů třenovových. Při tomto vyšetření zubní lékař pozná kromě rozsáhlých kazů i malé počínající kazy, na které Vás upozorní. Tyto kazy nemusí být při klinickém vyšetření v dutině ústní vidět.
Některé malé kazy není třeba ještě léčit, vrtat, a pouze spávnou technikou čištění a používáním mezizubních pomůcek je možné jejich proces zastavit.
S pozdravem,
MUDr. Dandová
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?