Cysty v prsou a užívání hormonální antikoncepce

Cysty v prsou a užívání hormonální antikoncepce

Jana  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobrý den, je mi 40 let a mám velmi silnou menstruaci a problémy s nízkou hladinou železa (2,2 při odběru po týdenním vynechání Sorbiferu - jinak ho beru 1x denně, při menstruaci 2x denně). Gynekolog z tohoto důvodu doporučoval anikoncepci. Antikoncepci jsem se bránila, špatná zkušenost se zhoršení zraku u Triregolu z minula, ale nakonec jsme se dohodli, že nějakou zkusíme a na konci ledna mi předepsal nízkohormonální Evellien. Bohužel ještě před preventivní prohlídkou, která mne čeká v blízké době. Mezitím jsem byla na konci března po 2 letech na sonu prsů a zjistila jsem, že mám stále v pravém prsu ojedninělé mikrocysty do 6 mm, ale v pravém prsu došlo ke změně (2016 cysty 33x20mm a ojedinělé cysty menší velikosti, ale 2018 cysty 30x16, 14x18, 47x25 a další cysty menší velikosti). Je v tomto případě vůbec vhodné užívat nějakou hormonální antikoncepci? Dobírám 3. plato Evellien, ale co ho beru, často špiním a cyklus, jestli se tomu dá říkat, se zkrátil na 3 týdny, někdy méně. Tak nevím, jestli si vůbec nechat napsat další plato této antikoncepce, nebo zkoušet jinou, nechci i připadat jako pokusný králík a také mě děsí případný dopad na ty cysty. Za radu zda brát či nebrat předem děkuji.
Stellart s.r.o. KLINIKA TEPLICE  |  Premium member  |  Teplice
  • 94 odpovědí
  • 10 Likes
Dobrý den,
Dle mého názoru bych Vám nedoporučoval pokračovat v antikoncepci.
Doporučil bych Vám spíše komplexní vyšetření krve hormonálního profilu u Vašeho gynekologa na upřesnění příčiny krvácení v menstruačním cyklu.
S pozdravem.
Související recenze a zkušenosti
  Spokojený/á
Doporučuji všem.Skvělý přístup,ani si žena nepřipadá,jako u ne zrovna příjemné prohlídky.Zkrátka doktor,jak má být,milý,hlavně je to člověk na svém místě.Moc děkuji,kdyby takový byli všichni... Více 
  Spokojený/á
Pani doktorka je skvela,na vse vas pripravi,presne rekne ted to zatahne atd,je to velice profesionalni pristup a lidsky,nekde jsem cetla,ze pani doktorka pusobi nepristupne,vubec to tak neni,na vse... Více 
Doktor ve Vašem okolí