Menstruace po přechodu?

Menstruace po přechodu?

milča  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
dobrý den, je mi 57, let pravidelná menstruace mi skončila v 55 letech. nyní, po dvou letech, mi začala znovu s normálním průběhem. Šla jsem ke svému gynekologovi, který udělal ultrazvuk a říkal, že je vše v pořádku a pravděpodobně můžu ještě menses mít. Před třemi měsíci mi dělal stěry z pochvy a bylo vše OK, tak prý to rakovina nebude. Poradil, pokud bych ještě menstruovala , tak ať jdu raději hned na revizi dělohy(kyretáž). Prý některé ženy menstruují dlouho.
Zajímal by mě názor jiného lékaře popř.zkušenost jiné ženy. Jsem aktivní žena, možná to má souvislost.
Doc. MUDr. Aleš Sobek, CSc.  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Olomouc
  • 88 odpovědí
  • 11 Likes
Vážená paní,
není nutno se zneklidňovat, ale souhlasím s Vašim gynekologem, že je nutné provést „zajišťovací“ vyšetření dutiny děložní. Nejvhodnější je kombinace hysteroskopie a kyretáže, tak jak doporučuje Váš lékař. Výkon lze provést ambulantně v celkové anestezii. Rádi Vás zbavíme obav.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
Boleslavova 2
772 00 Olomouc

XXXXXXXXXXXXXXX
Hancule  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Je mi 49 let a poslední menstruaci jsem měla v dubnu. Mezitím mě již 2x bolelo břicho, tak jak to znám při menstruaci, ale krvácení nikde. Může to být přechod, a může mě v přechodu takto bolet břicho? Děkuji, Hancule