Vynechání menstruace při pravidelném užívání antikoncepce

Vynechání menstruace při pravidelném užívání antikoncepce

andrea1012  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, 11měsíců beru antikoncepci Yasminelle a vždy přišla MS 3-4 den po vynechání tablety. Tentokrát jsem však MS nedostala vůbec, poslední tabletku jsem si vzala ve čtvrtek 28.5. a v neděli 31.5. jsem měla pohlavní styk. Těhu test jsem si dělala ve čtvrtek 4.6. byl negativní. Mám ale bolesti v podbřišku a v kříži, lehké jakoby menstruační. Dnes bych měla začít nový blistr a nevím zda si tabletku vzít. Je tu možnost, že bych otěhotněla v tu neděli? Kdy by v tom případě byl test pozitivní? Je mi 41 let, antikoncepci beru vcelku pravidelně (ne vždy ve stejnou hodinu, ale nevynechávám) Párkrát jsem si teda cyklus zkrátila, že jsem vysadila dříve než po 21 dnech a po 7dnech zase začala brát další blistr, tentokrát jsem ale měla klasických 21 dní. Jak se mám zachovat? děkuji za odpověď
MUDr. Vladimír Slavík  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 80 odpovědí
  • 59 Likes
Dobrý den Andreo, antikoncepce Vás chrání i v době pauzy a menstruace, tedy gravidita je velmi nepravděpodobná. Leč novou tabletu neberte, měla byste dostat menstruaci, pokud máte bolesti navštivte lékaře, aby vyloučil jinou příčinu, než je jen jednorázový výkyv. Mějte s e hezky , V. Slavík
MUDr. Lenka Hromadová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Brno
  • 38 odpovědí
  • 15 Likes
Dobrý den,
antikoncepce Yasminelle má velmi malý obsah hormonů, je možné, že zvláště po delším užití se menstruace v pauze nemusí dostavit zkrátka proto, že je sliznice v děloze díky antikoncepci příliš nízká. Pokud je negativní těhotenský test (případně můžete pro jistotu udělat ještě jeden), zahajte po běžné sedmidenní pauze nové balení.
Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová