Nafouklé břicho

Nafouklé břicho

Eva  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, jsem žena, je mi 18 let a mám problémy spojené s břichem. Nedokážu ani přesně určit, o co se zřejmě jedná. Břicho mívám celý den nafouklé, ale skutečně hodně. Mé břicho vypadá, jako bych čekala miminko a nebo například naráz vypila 1,5 l syceného nápoje. Přiznávám, že přes den do sebe moc tekutin nedostanu. Ale břicho se nemění, ani když piji hodně, ani když málo. Mohla bych sem o sobě napsat spoustu věcí, co se stravování , životního stylu aj. týče. Proto raději počkám na vaše vyjádření a budu na něj reagovat.
Kvůli tomuto problému se mi mé tělo protiví a oblékám si ty nejvolnější trička. Jsem z toho velice nešťastná. Prosím, poraďte. Děkuji.
MUDr. Boris Hynek  |  Basic member  |  Hematologie a transfuzní lékařství  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 20 odpovědí
Dobrý den,
Prosím popiště přesněji Vaše potíže:
- Je nafouklé břicho spojené s nějakými jinými pocity- bolesti, pocit těžkého žaludku, nechutenství, velký hlad , bolest od hladu
- Reagují potíže na něco? po jídle, před jídlem, po konkrétních jídlech, z jara, na podzim...
- Co potíže zhoršuje - teplo, chlad, jídlo, pití, teplé, studené
- Co potíže zlepšuje(zmírňuje) - jako o řádek výše

Hezký den Boris hynek
  • 3 odpovědí
Děkuji za odpověď.
Břicho nebolí, nevydává žádné zvuky, nemám křeče, ani hlad nebo pocit přecpání. Je to spíš nepříjemné, ale opravdu ani si nepřipadám nějak moc naplněná.
Ráno se většinou probouzím s ještě nenafouklým břichem (nebo alespoň částečně) a během dne se nepozorovatelně zvětšuje. Odpoledne je už veliké. Jídlo na něj ale žádný okamžitý účinek nemá, stejně jako pití.
A jako poslední - domnívám se, že nafouklé břicho nic nezhoršuje, vůbec nic to neovlivňuje. V posledních dnech jsem si ale všimla, že když se více hýbu, břicho není tak nafouklé. Myslíte, že to může být způsobené tím, že netrávím nebo jen velmi málo a vlastně všechna potrava z těla odchází ven?

Reakce na Eva

• 3 odpovědí
Myslela jsem to tak, že hodně lidí má po jídle větší bříško, protože je prostě naplněné, ale třeba do dvou hodin je to pryč, protože potravu stráví, tělo si vybere látky z potravy a využije je.. Zatím co moje tělo si látky z potraviny nebere nebo jen minimálně, břicho netráví a tak je potrava pořád ve stejném objemu. Je to možné?

Reakce na Eva

janinka  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,jak to s váma dopadlo??? Taky mně trápi nafoukle břicho.Jsem 10 měsícu po porodu a přijde mi že se zvetšuje i ze vzduchu:-) ať sním co chci.Cítim se pořád plná i když moc nejím a když jim tak ne moc zdravě.Taky moc nepiju neumím to a když piju tak vodu.Bublinkovu jen občas.Taky jim ráda horké jidlo ne teplé.Kafe piju 2x dene spiš rozpustné jen někdy 1x turka kuli nizkemu tlaku.Citim se hrozně tlstá a oškliva a to mi na náladě nepřidá.Syn se v noci pořád budí a ja jsem nevyspalá.Prosím jestli si to někdo přečtete a umíte pomoci napíšte mi.Děkuji

Reakce na Eva

Renata
Renata  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Také jsem mívala nafouklé břicho, zjistila jsem, je to způsobeno špatnými bakteriemi vw střevech, které vydechují plyny, jejich produkce se zvětšuji sladkostmi a k těm patří i pečívo. Zkuste vynechat úplně sladké a pokud to zvládnete i chleba a ostatní pečivo, tedy žádné koláče, zmrzliny atd. Já jsem jedla k snídani vejce na tvrdo, šunku sýr apod., ale všechno bez chleba. K tomu si zakupte probiotika a denně je berte nejprve 2x denně a později 1x denně, aby probiotika dobře fungovala potřebují jako potravu balastní látky, takže denně několik jablek, ovesné vločky s ovocem a pod.. Dobrý je med, je to sice sladkost, ale má antibakeriální vlastnosti. Já jsem si zavedla pít každé ráno sklenici 4dcl teplé vody s 1 velkou lžící jablečného octa a 1 lžící medu (používám plastovou), četla jsem že jde i o detoxikaci organismu. Musím říci, že za pár dnů jsem měla po problémech.

anonymníbrunetka  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 15 let a také mě trápí problémy s nafouklím břichem. Vypadá jako když jsem těhotná a to od rána do večera. Poslední dobou mám i křeče v žaludku, mám nepravidelný cyklus a někde jsem slyšela že to může způsobovat to nafouklé břicho. Jím pravidelně a cvičím, hlavně na břicho ale nic epomáhá, i hodně piji, prosím poradte mi nekdo už nevím co s tím.....

Reakce na anonymníbrunetka

MUDr. Miloš Debnár  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Šumperk, Oskava
  • 234 odpovědí
  • 48 Likes
Vhodné je nejdříve navštívit gynekologa/nepravidelný cyklus/.Po vyš gynekologickém/pokud bude norm gyn.nález/ běžte na vyš k praktickému lékaři, který doporučí gastroenterologické vyš.
Sara  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den mohla bych se zeptat mám nafouklé břicho mám porad hlad přidám si jako bych čekala mimco ale ne a když se najim hodně tak me bolí břicho ale po chvíli mám zase hlad a zkoušela jsem čaj na zažívání a nic co mám zkusit?prosím

Reakce na Sara

Sara  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 2 odpovědí
Pripadam si
Helena Kubartová  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den dostal se mi na počítač Váš dotaz. Nabízím Vám možnost vyzkoušet naše hypoxi terapie, protože to vypadá, že zadržujete tekutiny a já se domnívám ,že naše hypoxi terapie by Vám mohly pomoci. Zavolejte a objednejte se na bezplatnou konzultaci na 602 363838. Zdravím ing. Helena Kubartová, studio Snella
Lulina  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den je mi 20let a už mám přes rok neustale nafoukle břicho a každý den mám větry a břicho je pořád nafouklé stravu jím zdravou a nepřejidám se hodne piju čistou vodu a bylinkové čaje žadné bolesti nemám a stolici nemám pravidelnou.Prosím poraďte děkuji
*kacik*  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den je mi 13 let a s nafouklim brichem mám taky problémy za posledni rok ho mam hrozne moc nafouklé jako bych mela mít díte .... opravdu to tak vypadá kdyz si stoupnu z boku. Bolestmy netrpím a nedokazu si vysvetlit cím to je !!! piju málo ale vetsinou jím tak kolem 9-10 vecer i pres den a ráno snídám ...bricho je tuhé a nikdy ho nemám malé mozná to bude i tím ze mám trochu prohlou páter dopredu jinak si to nedokazu vysvetlit ....nejsem tlustá nohy oblicej i ruce mám stíhlé jenom to bricho je divné a není to tím ze bych mela tuky ...Prosím odpovezte!! Dekuji
ivett  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
mam uplně ten sami problem každy se mne pta jestli nejsem těhotna.nevim co stim mam dělat chci vysadit ha jestli to neni tim.Iveta
Zuzana  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Ahoj,já mám stejné potíže, jsem z toho neštastná. Mám u toho ale bolesti v podbřišku. Nechci jít ani k lékaři, protože mi stejně nic neporadí. Vypadám jako v pátém měsíci. Bolí mě záda a mám nepříjemné pocity. Taky mám ráno břicho normální a postupně se zvětšuje. Jsem z toho zoufalá.
Jessy  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
mám problém s nafouklým břichem. Ráno ho mm krásně ploché, ale jak se nasnídám a v pruběhu dne hodně piju tak se emi spodek břicha strašně nafukuje. Každý den aspon chvíli břicho cvičím, ale nepomáhá to.. Nevíte co s tím? díky za odpove
Anna  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den, nafouklé břicho může být candidoza, přemnožení kvasinek ve střevě. To by ale chtělo vyšetřit u lékaře. Každopádně doporučuji co nejvíce bílých jogurtů (bez cukru, nejlépe obohacené o bakterie) - ráno, v poledne, večer, pořád jogurty.

Ať jste zase fit! Zdraví Anna
Jaruna  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je mi 18 let a před 2 měsíci jsem měla pohlavní styk a poslední dobou mám strašně nafouklé břicho, nedávno jsem měla strašné bolesti v pravém i levém podbříšku .. mám neustálý hlad a kilogramy jdou nahoru..mám zvýšenou funkci štitné žlázy..těhotenský test jsem si dělala dvakrát a vyšel negativně..ráno mně kručí v břichu a mám i takové křeče že se musím zastavit na chvíli a počkat zda přejdou. taky mě občas když se ohnu píchne v zádech jako kdyby v pravé ledvině ... dekuji za odpoved
Káťa  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 15 let a ve všední dny, když chodím do školy , tak mám po ráno nafouklé břicho ale o víkendu , když spím třeba do 10 hodiny, tak ho mám krásně ploché ... nevíte co s tím .. ?? chci mít ploché bříško, i když budu ve škole ... :) měla bych víc posilovat břišní svaly ?? a nebo je to tím, že o víkendu víc spím ?? prosím poraďte ... Děkuji :)
suzikaaa1  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 1 odpovědí
dobry den,chtela jsem se zeptat,na tuhle situaci...Pred 2 meisci jsem mela pohlavni styk,pote menstruaci a ted ji mam po mesici opet.ale uz 2 tydny pred posledni menstruaci me tak tupe poboliva v podbrisku a bricho mam strasne nafoukle jak tehotna...tohle jsem predtim nikdy nemivala,,,semtam se mi chce zvracet...jim zdrave a piju hodne vody tak vazne nevim cim by tomohlo byt...dekuji
Helenka29  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den mám takí nafoukle bricho jako kdybych byla v 5 mesici tehotna.Mám i bolesti nevim jak to presne popsat tlaky v podbrisku nekdy i krece a je mi na zvraceni mám velky strach cetla jsem si ze to muze byt rakovina vajecniku doufam ze to tak neni muzete mi poradit co to muze byt?.Taky mám za sebou dohromady 4 interupce je mozny ze to muze byt tim? dekuji
Helenka29  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 2 odpovědí
me jeste nikdo neodepsal :-(
janicka  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Ahoj Helenko,mě taky ne.MUSÍME DOUFAT.JANIČKA
janicka  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
dobrý den,mám stejné problém,stačí abych vypila malou sklenku vody a břicho se mi zvětší jako bych byla před porodem už jsem bezradná.ještě že jsem se naučila zatahovat bříško tak to moc vidět nejde ale pak mě to začne bolet,prosím o nějakou radu.předem mockrát děkuji,janička
Tereza Musilová
Tereza Musilová  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 13 a mám nafoukle podbříško.Neměla jsem sex a proto jsem vyloučila ze bych byla těhotná. A teď mě v břichu i kruči někdy me i bolí a víc prdim nevím z čeho to mám právě.Mám to už tak 1 měsíc. Poraďte mi prosím :)

Související zákroky