Skleroplastika

Skleroplastika

Madison  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
Můj syn (bude mu osm let), zřejmě bude muset podstoupit tento zákrok. Trpí krátkozrakostí, za poslední rok mu přibyly 2 dioptrie. Nyní má -5,5. Z toho důvodu je poslán na podrobnější vyšetření. Chtěla bych se o tomhle zákroku dozvědět co nejvíce, zda je nutný nebo jestli nelze nahradit zákrokem jiným. Máme z toho docela velké obavy. Také by mě zajímaly všechna pracoviště, které tenhle zákrok provádějí. Děkuji za odpověď.
sally19  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Je mi 19, odmala mam ocni vadu -7,5 a -8,5 dioptrie, oci se mi rychle a stale horsi. Ocar mi doporucil skleroplastiku. Hledala jsem vice informaci o tom na netu, ale z toho co jsem se zatim docetla jsem pochopila,ze se tento zakrok dela hlavne u deti!! Muzete mi to prosim nekdo vysvetlit, jak to je? Mam hrozny strach z operace. Muze se stat ze to zhorsovani nezastavi? Dekuju moc!!
prof. MUDr. Pavel Rozsíval CSc., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 133 odpovědí
  • 6 Likes
Vážená paní,
skleroplastické operace jsme zavedl v roce 1984. Od té doby jsme operovali velké množství potřebných. Princip operace je ve zpevnění oka, tím se progrese zpomaluje, někdy i zcela zastaví, hlavním cílem je zabránit postižení sítnice vysokou krátkozrakostí. Dělá se i u lidí starších než jste Vy. Náročnost operace je asi jakou operace šilhání, pokud je potřeba, provádí se v jednom sezení na obou očích, pracovní neschopnost je dle zaměstnání okolo dvou týdnů.
Můžete se obrátit na naší ambulanci pro děti (z organizačních důvodů), tel XXXXXXXXXXX.
S pozdravem
alenka.cz  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 15 odpovědí
  • 22 Likes
Dobrý den,
Brýle nosím od 3 let věku. Ve 4 letech jsem podstoupila operaci v Hradci Králové, na jednom oku mám 14,5 dioptrie, na druhém 8 . Oční lékař mi nechce dovolit kontaktní čočky ani u optiku jsem neuspěla. Chtěla jsem podstoupit operaci laserem a ani tu mi nikdo nedoporučuje, ale když se ptám,co dělat, nikdo mi nic neřekne. Jsem krátkozraká a chtěla bych se zbavit brýlý na stálo a nebo mít aspon kontaktní čočky. Existuje nějaká operace která by mi pomohla?Slyšela jsem o výměně čočky ale jen strašně málo a nevím pod jakým termínem ji na internetu hledat, se svým očním líkařem se o tomto bavit nemůžu,prosím poradte