Léčba diplopie po úrazu hlavy

Léčba diplopie po úrazu hlavy

anonym  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
Dobrý den, jak léčit diplopii po úrazu hlavy? Stav se ani po pěti týdnech po nehodě nijak nelepší, prošel vyšetřením CT a a očního pozadí, nic nebylo nalezeno děkuj iKleinová
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
po úrazu, kdy není omezena pohyblivost očí, se čeká na spontálnní úpravu a to až po dobu 6-ti měsíců. Momentálně mohu doporučit pouze užívání vit. B a zakrývání střídavě jednoho oka k omezení rušivé diplopie. V naprosté většině případů se stav upraví.
Ovšem jeli oko omezeno v možnostech pohybu do stran či vertikálně, tak je nutné stav vidět (nebo alespoň oční zprávu kvůli přesnému popisu).

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
po urazu očního orbitu který mi vtahnul okohybný sval a přimáčknul . ted mám po operaci ale neustále mé levé oko má dvojté vidění . je možné to nějak léčit? děkuji
anonym  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Už vidíte dobře? Taky mám po operaci, už měsíc a stále vidím dvojitě.
anonym  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
přítel měl nehodu na motorce, měsíc byl v komatu, stěžuje si na dvojité vidění, od nehody je to cca 4.měsíce. Chtěla bych poradit co dělat, jestli ještě chvilku počkat, jestli se to nesrovná nebo co nejdřív navštívit oční kliniku.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
diplopii (dvojité vidění) po úrazu je vhodné začít sledovat již od počátku. Záleží samozřejmě na rozsahu ostatních zranění a zda již fyzický stav umožňuje řešit toto. Navštivte tedy oční kliniku. Vyšetří se, zda se jedná o diplopii monokulární nebo binokulární, zda není omezena pohyblivost očí, případné šilhání (skryté i zjevné) a další. Až na základě těchto informací je možné doporučit další postup. Vhodné bude vzít s sebou i zprávu o utrpěných zraněních (např. propouštěcí zprávu z nemocnice). Jak je uvedeno v dotaze výše...pokud není omezena pohyblivost očí, tak se čeká jestli nedojde k samovolné úpravě a to do 6 měsíců, někdy i déle.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX

MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den, je třeba počkat 6 měsíců, za tu dobu se může takové šilhání upravit, lze si nechat předepsat provizorně speciální prizmatické brýle.
S pozdravem
dasulevrtule  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, v květnu 2013 jsem prodělala neurčenou virovou infekci CNS. Po této infekci došlo k obrně 6. mozkového nervu - nervi abducentis vpravo. V propouštěcí zprávě z nemocnice je napsáno, že mám střídavě po 4 hodinách lepit oči. Když jsem navštívila moji oční lékařku, doporučila mi oči nelepit, právě naopak, zkoušet koukat bez lepení. Pouze pokud to bude neúnosné, jedno oko přelepit. Dále mi napsala prizmatické brýle. Prosím o radu, zda lepení vždy jednoho oka je důležité k uzdravení nebo má jen tu funkci, že mi umožňuje lepší vidění bez šilhání. Beru B komplex forte, jiné léky neužívám. V poslední lékařské zprávě ze dne 18.6.2013 je uvedeno: pravé oko nystagmus při krajním pohledu doprava, jinak bulbus dotahuje doprava dobře, levé oko hybnost všemi směru, bez nystagmu.
Můžete mi prosím poradit, jak dlouho může trvat než budou oči v pořádku a zda se tento stav vůbec zlepší?

Děkuji Landová